duminică, septembrie 25

Oamenii susțin că nu pot respira în Kiev

0
762

Administrația Kievului le-a cerut locuitorilor să nu deschidă ferestrele și să nu părăsească casele fără motive întemeiate, din cauza fumului.

Potrivit autorităților locale, calitatea aerului ar corespunde totuși normelor în vigoare, fumul fiind cauzat de modificarea condiţiilor meteo.

Potrivit informațiilor orei 7:30, concentrația de poluanți este de 19,9 ori mai mare decât valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Indicele de calitate a aerului a scăzut semnificativ în aproape toate raioanele, relatează NEXTA.

Informațiile orei 9:00 spun că indicele de calitate a aerului raportat la începutul zilei de 19 martie releva o concentrație de poluanți de 27,8 ori mai mare față de valoarea indicativă anuală de OMS privind calitatea aerului.

De amintit că „luptele grele au continuat în cursul acestei săptămâni în zona capitalei Ucrainei. Joia trecută, 3 martie, au avut loc mai multe explozii la Bucea, lângă Kiev.

Din imaginile publicate în mediul online se poate observă cum fumul împânzește zona și se aud explozii.

Orașul Bucea este cu atât mai important pentru ruși cu cât a fost scenă unor lupte dure în ultimele zile. Forțele ruse au încercat să ajungă în Kiev prin acest oraș.

De asemenea, din imaginile postate în mediul online se poate observă cum fumul gros poate fi văzut și în Kiev.”

Surse: Realitatea Plus & Republicaonline.ro

Leave a reply