Oamenii de știință filipinezi susțin că uleiul de cocos ucide virusul COVID-19

0
685

Uleiul de nucă de cocos virgin ajută la distrugerea virusului covid-19, deci poate fi util ca antiviral împotriva bolii cauzate de noul coronavirus, potrivit primelor experimente ale unei cercetări efectuate în Filipine.

Consiliul filipinez pentru cercetare și dezvoltare în domeniul sănătății (PCHRD) a studiat efectele uleiului de cocos împotriva covid-19 timp de luni de zile, într-o fază experimentală și a început deja studii clinice cu 56 de pacienți.

Filipine este al doilea producător mondial de ulei de cocos, cu 15,3 milioane de tone pe an. Contribuie cu 26,6% din producția mondială. PCHRD este un organism sectorial care depinde de Guvern, care coordonează activitățile de cercetare din țară.


În prezent, acest studiu nu este susținut de nicio publicație științifică.

Rezultatele sunt foarte promițătoare, întrucât nu numai că arată că uleiul de cocos, prin el însuși, poate distruge virusul, dar poate fi și un mecanism cheie pentru reglarea în bine a răspunsului imun împotriva covid-19”, a spus, într-o declarație, Jaime Montoya directorul PCHRD.

Elimină încărcătura virală

Conform cercetărilor finanțate de Departamentul de Știință și Tehnologie din Filipine, compușii din uleiul de cocos virgin scad încărcătura virală a COVID-19 între 60% și 90%, pe lângă îmbunătățirea supraviețuirii celulare, ceea ce implică faptul că ajută la întărirea răspunsului sistemului imunitar.

Cu toate acestea, PCHRD a avertizat că sunt necesare mai multe experimente pentru a determina dacă o concentrație mai mare de compuși din ulei de cocos poate reduce și mai mult rata de replicare a virusului care cauzează boala respiratorie covid-19.

Secretarul științific filipinez, Fortunato de la Peña, a indicat într-un interviu acordat unui post de radio local că prima analiză a uleiului de cocos virgin ca posibil agent antiviral ar putea fi disponibilă până în a doua săptămână a lunii noiembrie.

În ceea ce privește studiile clinice cu 56 de pacienți la Spitalul Laguna, De la Peña a clarificat că s-au obținut rezultate bune, dar că au fost pacienți cu simptome ușoare de covid-19.

Din acest motiv, Spitalul General din Filipine a lansat luna aceasta un studiu clinic paralel pentru a testa efectele utilizării uleiului de cocos în rândul pacienților cu COVID-19 mai severi.

Filipine a fost depășită de Indonezia ca țară din Asia de Sud-Est cu cele mai multe infecții COVID-19, cu 356.618 infecții – 39.800 sunt încă cazuri active – și 6.652 decese.

Leave a reply