sâmbătă, noiembrie 27

O nouă bancă în Romania. De ce a devenit “Revolut” o bancă? Ce interes ar avea pentru banii tăi

0
396

nouă bancă în Romania. Ce interes ar avea Revolut pentru banii tăi?

 

Revolut a spus că e bancă de acum înainte și statistic este probabil să ai un card bancar. Însă pentru acel card bancar, Revolut vine și cu o propunere decentă, un curs valutar mai bun, plată în monedă locală (aproape oricare monedă) și carduri virtuale, informeaza Playtech.ro

 

O noua bancă în Romania

După doi ani, aplicația s-a schimbat, având trei tipuri de cont pe bani și unul gratuit, mecanisme să faci tranzacții pe bursă, să cumperi criptomonede sauaur, sistem de rewards și sistem de gestionare a banilor.


Acum, Revolut susține că e și bancă, devenind una, mulțumită unei licențe din Lituania. Tot Revolut spus că banii vor fi protejați, vei avea acces exclusiv la produse și servicii noi, vei ajuta la îmbunătățirea produselor Revolut.

Acea protecție despre care se face vorbire este depozitul. Practic, dacă depui la Revolut, nu-ți pierzi banii, însă garanția există la orice bancă.

Datele indică că 44.071 de persoane fizice aveau la sfâr­şi­tul primului semestru din 2020 depozite mai mari de o sută de mii de euro. Valoarea cumulată era de aproximativ 9,6 miliarde euro. Înainte, Revolut Bank era în Polonia și Lituania.

 

Momentan, Revolut Bank în România nu acordă credite

 

În afară, Revolut susține că poate să dea între o mie și 15 mii de euro împrumut, bani, care se returnează în maximum 60 de luni. Dacă iei suma de două mii de euro, în 24 de luni plătești înapoi sub 2.172 de euro, dobânzile fiind ceva mai reduse.

 

Banca Revolut Romania

Foto: Playtech.ro

De ce a devenit Revolut o bancă?

A doua situație prin care poate Revolut să-ți dea bani e cardul de credit. Pe același site al companiei, raportat la Lituania, cardul de credit Revolut înseamnă că: iei o mie de euro împrumut, pe 12 luni, după care dai înapoi aproape 1.085 de euro.

Dacă se atinge limita de credit, suma minimă de plată lunară va fi de cinci la sută din limita de credit folosită, cu o plată minimă de cinci euro.

Revolut trebuia să devină bancă pentru a face mai mulți bani. Și iată că se fac bani din creditare și depozite. În primele șase luni din 2020, situația este în felul următor: venituri de 9,67 miliarde lei pentru bănci din credite; către clienți au plătit 1,96 miliarde lei în dobânzi pentru depozite.

De asemenea, este posibil să poți contracta mai rapid un credit prin Revolut decât prin banca la care ai deja cont. În anul 2018, Revolut a obținut licența bancară europeană, promițând credite.

De asemenea, în noiembrie 2020 a anunțat și IBAN printr-un parteneriat cu Libra Internet Bank. În plus, ultimele cifre indică că Revolut are în țara noastră 1,25 milioane de utilizatori” încheie sursă citată.

Foto coperta: Nocash.ro

Leave a reply