sâmbătă, iulie 13

O mască pe bază de ultraviolete care elimină coronavirusul în timp ce respirăm

2
2008

O companie din Alicante a brevetat o mască fără filtru capabilă să elimine coronavirusul în timp ce respirăm, datorită unei perdele laser UV-C, produs brevetat pe baza tehnologiei ultraviolete de joasă frecvență emisă de diodele laser. Propunerea, de la Flat Tube Energy, este de a scăpa, totodată, şi de poluarea cauzată de deșeurile de pe măștile de unică folosință, a declarat compania, într-un comunicat, citat de lasprovincias.es.

Datorită a două startup-uri cu un angajament clar de cercetare și dezvoltare din partea Universității Miguel Hernández, din Elche, și a fondului Repsol Emprendedores, a fost obținută o mască fabricată în Spania pe baza tehnologiei ultraviolete cu frecvență joasă, emisă de diode laser direcționate.

Masca permite apariția unei camere labirintice limitate, care distruge coronavirusul, printre alţi patogeni, în timp ce se respirăm!

Are o baterie de 10 ore de autonomie, care este reîncărcată ca un telefon mobil și cu un cost de producție redus și realizată prin imprimare 3D.

În studiul său principal, autorii concluzionează că lumina UVC îndepărtată are o rază foarte limitată și nu poate pătrunde prin stratul exterior al celulelor moarte ale pielii umane sau prin stratul de lacrimi din ochi, deci nu este un pericol pentru sănătatea umană.

Cu toate acestea, virușii și bacteriile sunt mult mai mici decât celulele umane.

Până acum, s-a demonstrat că lumina ultravioletă poate ajunge la materialul lor genetic și le poate inactiva datorită faptului că radiațiile UVC atacă legăturile moleculare care unesc ADN-ul virusului.

2 comments

Leave a reply