duminică, septembrie 24

O aeronavă C-17 a ajuns la Bucureşti; pompierii sunt gata pentru a interveni la incendiile din Franţa

0
358

O aeronavă militară de transport strategic Boeing C-17 din dotarea Bazei de la Papa, Ungaria, a ajuns, joi după-amiază, la Baza Aeriană 90, Otopeni.

În avion sunt îmbarcaţi pompierii, dar şi tehnica de intervenţie care va fi utilizată în sprijinul autorităţilor din Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, informează agerpres.

 

Guvernul a decis, joi, acordarea unui ajutor umanitar extern de urgenţă Republicii Franceze pentru stingerea incendiilor, urmând să fie trimis un modul terestru de intervenţie.

S-au mobilizat şapte ofiţeri şi 70 de subofiţeri pompieri din cadrul IGSU din mai multe judeţe şi 17 mijloace de intervenţie.

În urma consultării cu preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ajutorul se va acorda în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul francez, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Leave a reply