Nu vă înghesuiți la petreceri! Medicii, îngroziți de ce urmează după minivacanța de 1 Decembrie

0
880

În timp ce cancelarul german Angela Merkel cere închiderea stațiunilor de schi din toată Europa, în România turiștii dau năvală la Predeal, Straja, Rânca și în alte destinații de iarnă.

Riscul infectărilor este imens, exact ca în vacanța de vară.

Medicii nu vor avea vacanță de Ziua Națională, dimpotrivă, se pregătesc de o perioadă și mai aglomerată. Privesc cu îngrijorare vânzoleala pe care o aduce minivacanța de 1 Decembrie.

„Mi-aș dori să cred că toți vom petrece aceste sărbători acasă, în familia restrânsă. Am temeri, pentru că aceste zile libere, care sunt în număr de patru, înseamnă pentru mulți dintre români minivacanțe pe care le fac în diverse zone și acest lucru mă îngrijorează, pentru că este imposibil să eviți contactul, dacă te duci în zone unde populația vine din alte regiuni și este atât de neomogenă. Dacă în aceste patru zile nu vom înțelege că trebuie să stăm acasă, de Crăciun vom avea spitalele pline, ca urmare a acestui comportament pe care îl avem acum, de 1 Decembrie”, a avertizat la Digi24 medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București. 

Mai mult, ea atrage atenția că marea majoritate a viitorilor pacienți nu stau în orașe, unde accesul către serviciile de sănătate e mai facil, ci sunt la țară, în zone izolate, unde le este mai greu să ajungă la un cabinet medical, iar serviciile de ambulanță ajung cu dificultate în aceste zone.

„Diagnosticul și infecția COVID se deplasează treptat-treptat către casele noastre, oriunde ar fi ele, fie că sunt în orașe, fie că sunt la țară, la sate,  și trebuie să ne atragă atenția asupra unei nevoie de diagnostic măcar cu test rapide care să ajungă în cabinetele medicilor de familie”, a spus dr. Beatrice Mahler.

Leave a reply