Nu mai dați vina pe alți politicieni! Țara ia foc din cauza voastră, PSD-ilor!

10
10095

Gabriela Firea a adus Apocalipsa în București, cât a condus Primăria Capitalei. A risipit banii pe circ, presă servită generos din banii bucureștenilor și spectacole îndoielnice, în loc să repare orașul subteran, să oprească scurgerile din ”țevărie” și să-i pună la adăpost de iarnă grea pe plătitorii de taxe și impozite.

Nu există niciun caz asemănător în Europa de capitală lăsată în frig și fără apă caldă!

La Spitalul Matei Balș, evident că bolnavii aveau nevoie de aerotermă. Ce vină au ei că Primăria orașului a lăsat țevile de căldură să crape? De aici și până la tragedia soldată cu cinci morți n-a mai fost decât un pas.

Faptul că iau foc spitalele din România nu mai e nicio surpriză, din acest punct de vedere.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, are dreptate, indiferent cât încearcă unii să-l scoată vinovat pentru orice rău apărut din cauza celor dinaintea lui la guvernare: statul român este efectiv ”varză”, infrastructura – la pământ, managerii au fost numiți politic doar pentru a servi clientela de partid și a drena banul public, iar iresponsabilitatea a ajuns politică de stat.

Asta e rețeta fatală care ia vieți în România și ea nu are nicio legătură cu Voiculescu, nici cu Florin Cîțu, Orban, Iohannis, Cioloș, Barna sau Kelemen Hunor.

Până vom afla cauza concretă a incendiului de la Matei Balș care a răpit cinci vieți, avem sursa REALĂ a tragediilor din spațiul carpato-danubiano-pontic: proasta guvernare, populismul cauzator de moarte, jaful bugetar care ucide investițiile și cultivarea unui management de clan, în care șefii de instituții nu pot clădi nimic sigur și sănătos pentru că au fost învățați să folosească funcția în cumetrii de funcții și drenări de resurse, uitând să facă ordine și să impună reguli sfinte menite să prevină accidente chiar și pe vreme (Fi)rea

Vinovații principali sunt cei care au votat cum au votat, hai să spunem măcar de 10 ani încoace, până la alegerile din decembrie trecut, deși cauzele sunt și mai vechi.

Pur și simplu, pofta alegătorilor pentru ”să mi se dea”, pentru măriri de pensii și salarii a îngropat siguranța vieții pe toate palierele: în spitale, pe șosele, în Capitala țării lăsată fără apă caldă și căldură, în Educație și putem continua cât vrem pe tema asta.

Nici n-a început bine actuala guvernare că PSD și aliații lui din presă au sărit la gâtul oricui puteau, ca și când noul Cabinet PNL-USRPLUS-UDMR e la butoane de cel puțin două decenii.

Evident, dacă tot suntem în plină criză sanitară, nu putea lipsi de pe listă Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. L-au ”tamponat” cum au vrut și n-au vrut: că e omul ”Big Pharma”, că schimbă angajații din minister, că nu rezolvă în câteva zile ce n-au făcut alții cu anii.

Nu spun că Vlad Voiculescu este înger, în politica vremurilor noastre nici nu-i bine să fii, că sfârșești rapid cariera și nimic din ce-ai putea face bun nu va mai fi făcut vreodată.

Dar este absolut mizerabil să transformi orice necaz apărut din senin și din cauze vechi sau foarte vechi în subiect de reproș politic.

PSD a promis, în 2016, că va face nu mai puțin de OPT spitale regionale. N-a făcut nici măcar o rampă pentru persoanele cu dizabilități la un spital existent, darămite să pună temelia vreunui nou stabiliment medical.

Fără îndoială că noii miniștri fac și vor mai face greșeli, vezi și tentativa lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, de a numi om-cheie  în instituție o apropiată a PSD-istului Orlando Teodorovici, pe deasupra și cu ”pedigree” securistic – o blasfemie din punctul de vedere al publicului USRPLUS.

Dar ca jurnalist care urmăresc de 30 de ani politica din România și comportamentul omului de rând, nu pot să joc partitura ”echilibrată” când totul în jur o ia razna pe arătura propagandei PSD-iste.

Nu mă aștept la tresăriri de onestitate din partea jurnaliștilor care de-o viață fac ce vedem și acum: caută nod în papură dreptei politice și exacerbează orice eveniment nefericit pentru a transmite un mesaj simplu populimii de stânga: ”de vină pentru ce vedeți este DREAPTA” (vorba Ciolacului).

Nu, stimabililor, ca să revenim la matca adevărului adevărat: de vină sunteți și ați fost mereu doar voi! Din cauza politicilor voastre nesăbuite de a folosi banii statului și împrumuturile de țară pentru consum, n-au mai rămas fonduri pentru protejarea vieții oamenilor în spitale și oriunde altundeva.

Da, vor mai lua foc spitale, vor mai sări trenuri de pe șine, vom mai rămâne în frig și fără curent electric din cauza voastră și a celor care au ”pus botul” la pomeni mortale.

Când ați mărit pensiile cu 40% la comanda lui Dragnea și execuția Olguței Vasilescu, ați știut bine de ce: ca să-i faceți pe pensionari să viseze la bani mai mulți și să-l obligați pe unul ca Florin Cîțu să dirijeze și ultimul leuț spre consum, lăsând țara în sapă de lemn investițională.

Dar în vremuri de criză, ce putea da Cîțu din ultimele cotloane bugetare oricum nu era de-ajuns; prin urmare, pensionarul tot numulțumit era față de ”ce i se cuvine prin lege”. Iar consolidarea spitalelor sau construirea autostrăzilor – la Sfântul Așteaptă!

Însă când nu investești în infrastructură, în rețele de distribuție, în partea profundă a țării practic, orice scînteie poate duce la dezastru. Iar voi ați semănat nenorocirile voit și conștient.

În mod normal, într-o altfel de lume, asta se cheamă sabotaj, terorism chiar de natură politică.

La noi, profitând de apetența oamenilor pentru înjurătură, pentru gâlceavă și dat vina pe primul ieșit în cale, s-ar putea să-i plictisiți repede pe votanți de noua guvernare.

Dar nici ea nu trebuie să stea cu mâinile în sân. De aceea, tot spun eu că trebuie să fie UNITĂ, cum le-a cerut ieri și președintele Iohannis.

Unită inclusiv când decidenții iau măsuri care provoacă deranj public. E preferabil pentru o guvernare să facă front comun în spatele unei decizii precum cea a lui Năsui, de a aduce o persoană controversată secretar general al Ministerului Economiei, decât să se sperie la primul atac televizat.

Orban, Cîțu, Barna, Cioloș, Hunor trebuie să dea mână liberă decidenților și să le susțină deciziile, bune sau mai puțin bune, până în pânzele albe.

Așa transmiți forță, putere, încredere și doar în maniera asta poți construi ceva care să se vadă la finalul celor patru ani.

Altfel, dacă fiecare se sperie de primul linșaj mediatic și dă înapoi sau se ascunde pe unde poate, nimic nu vei putea schimba în profunzime în această țară minată efectiv cu bombe PSD-iste, întreținute mereu la foc mic de o pătură masivă de votanți care sunt chiar mai vinovați decât politicienii ”care dau”.

Mai ales din cauza lor, a PSD-ilor, țara ia foc la fiecare pas.

Iată de ce, nu există decât o singură cale pentru a preveni tragedii precum Piatra-Neamț sau Matei Balș: măturarea răului acesta PSD-ist la toate nivelurile, eliminarea ”spionilor” plasați de acest partid la butoanele administrației și motivarea electoratului dinamic, a întreprinzătorilor și angajaților din privat care, la un moment dat, să basculeze impactul în favoarea acelei Românii ce poate schimba țara în profunzime.

Românii trebuie să simtă că au în față o guvernare unită, care nu se teme să spună adevărul despre cauzele reale ale răului, indiferent ce forme ia el, vezi ultima tragedie de la spitalul Matei Balș.

Noua coaliției trebuie să-i ”sperie” cumva pe acei votanți care visează la întoarcerea vremurilor când ”li s-a dat”.

Să-i facă să înțeleagă că s-au dus acele timpuri, că vinovații pentru devalizarea visteriei statului vor plăti, că există în țară o grupare care nu mai vrea să mituiască populația prin majorări de salarii și de pensii oferite pe datorie din împrumuturi externe, o echipă gata să se ia la trântă cu acest segment social obișnuit să gireze tragedii ”însămânțate” de PSD prin sugativarea banului public cu pomeni electorale.

Ajunge!

Orice ezitare te duce la pierzanie. Vremea orgoliilor din campania electorală a trecut, e cazul unei schimbări profunde în tabăra anti-PSD, indiferent cât de dificil ar fi de pus în practică.

Altfel, PSD va profita de orice nesincronizare, de orice bâlbă sau ceartă internă în actuala coaliție și vom ajunge în situația din 2000, când Ion Iliescu și Adrian Năstase s-au întors pe cai mari la putere după de FSN-ismul lor devastase România cu Mineriadele și jaful întreprinderilor de stat.

PNL, USRPLUS și UDMR trebuie să rupă acest blestem al răului produs intenționat de PSD la putere pentru a sabota din start o viitoare guvernare anti-PSD!

10 comments

 1. Maria Günther 29 ianuarie, 2021 at 16:08 Răspunde

  Să fim serioși!
  Nu-l scoatem pe Kelemen Hunor boboc, oricât s-ar face acum că pune umărul, altfel faceți doi pași înainte și unul înapoi și în privința asta nu prea sânt de acord cu punct și de la capăt, chiar dacă nici din tărăgăneală, și nici din progres, nimic n-o să capăt!

 2. Maria Günther 29 ianuarie, 2021 at 16:14 Răspunde

  Pe de altă parte… până s-a încins crematoriul… ce-a făcut personalul?
  A fost să demonstreze că vrea măriri de salariu sau, că doar ziceau că fără ei COVIDU’ e pe voi, au trecut deja la fapte dacă tot ați declarat eroi!…?

 3. Gheorghe Dragoi 29 ianuarie, 2021 at 19:46 Răspunde

  Constientizarea populatiei ca trebuie sa voteze in baza unui proces intelectual rational si nu afectiv intra si in atributiile massmedia. Unii dintre noi face acest lucru cu pretenii, vecinii, rudele.
  De apreciat calitatea mesajului din articol.

 4. dumitru rizoaica 30 ianuarie, 2021 at 01:56 Răspunde

  CAT de prost sau de ticalos este un Presedinte care sustine ca justitia actuala este mai Buna pentru romani si Romania, decat justitia in care toti magistratii ar depune un juramant de Responsabilitate, de forma?:

  ““Jur ca in activitatea mea nu voi admite nicio influenta si nicio
  impunere, nici pe linie administrativa, nici pe linie politica si nici prin santaj!

  Activitatea mea, indiferent de persoanele vizate , va reflecta DOAR
  esenta Legii si a constiintei mele fara de pata, exprimand convingerea mea cea mai intima in cauza respectiva, situatie cunoscuta DOAR de mine si Dumnezeu!

  Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra mea si a celor dragi mie cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca, pe mine si pe cei dragi mie, de sanatate si fericire!
  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””.

 5. gima 30 ianuarie, 2021 at 08:54 Răspunde

  Ticăloșia-i mai de condamnat decât prostia.
  De ce nu-ți vezi de cârciumioara ta falimentată?Murdărești și provoci scârbă la fiecare slovă mâzgâlită de bontul tău condei.Cât timp te mai îndură Bunul Dumnezeu ?

 6. xnet 30 ianuarie, 2021 at 17:04 Răspunde

  Ati dat foc la tara,nemernici si impostori ce santeti !Nu santeti in stare sa faceti un buget daramite sa-l executati .De cand ati venit la guvernare nimic nu merge,ati luat si 20 de miliarde ,ce ati facut cu ei ?Ati dus tara la dezastru prin incompetenta voastra,mincinosi si tradatori de neam !

 7. chirica 30 ianuarie, 2021 at 21:37 Răspunde

  Deacor, tara asta nu a ajuns asa in ultimul an de cand ne da lumina alde Catu si gashka! Sigur, starea dezastruoasa a infrastructurii la nivel national cade in sarcina celor aflati la guvernare in ultimii 30 de ani, respectiv PSD, PNL si UDMR! dar, pentru ca tot am citit cartea cu Romania, tara lucrului bine facut, te rog sa-mi raspunzi sincer la o singura intrebare: in acest ultim an de guvernare PNL, macar un singur spital a fost reabilitat in tara asta ??? Dar fii sincer si, pe cat posibil impartial!

Leave a reply