sâmbătă, august 13

Nu CTP e iadul, ci voi, popilor fără Dumnezeu!

14
9168

Îmi vine uneori să compar Biserica noastră cu PSD. Atenție, repet ceea ce mulți știu deja: am crescut în casa bunicului meu, preotul Nicu Miroiu, din satul Trocani, comuna Dănești, județul Gorj. Am trăit până la adolescență nu doar într-o familie creștină aparte, dar am multe amintiri din interiorul clădirii bisericii în care ”Tatau”, cum îl alintam noi pe bunicul, mergea la slujbe.

Prin urmare, nu am cum să fiu ostil Bisericii, ca principiu. Dar câteodată, oripilat de faptele unora dintre prelații BOR, uit și de bună-cuviință și de sfaturile pașnice ale bunicilor mei și mă ”resetez” mai radical decât aș vrea pe poziții adverse.

Bunăoară, nu suport ideea ca Biserica să profite politic de credincioși în aceeași manieră în care o face, cum spuneam, principalul partid specializat în așa ceva.

Știm din trecut cum i-au tămâiat capii BOR pe lideri ca Dragnea, Ponta, Tăriceanu – o blasfemie având în vedere legătura satanică a acestora cu banul public și corupția.

Nu le-a păsat de sfințenia spiritului, de onoare, de curățenie morală. S-au tăvălit preș la talpa boierilor roșii, cu gândul la ”mălaiul” bugetar oferit la schimb de baronime.

Am trecut și peste legătura de subordonare afișată de capii BOR cu Biserica lui Putin. Am trecut peste multe. Dar nu pot trece peste îndemnul la moarte lansat de cei care consideră restricțiile anticoronavirus drept atac la Dumnezeu.

Din acest motiv au sărit la gâtul lui CTP. Eu însumi am făcut-o recent, dar din cu totul alte motive: nu mi-a plăcut când a pozat în imparțial față de Nicușor Dan, credibilizând atacurile din campanie la adresa actualului primar general al Capitalei și făcând astfel, implicit, jocul lui Firea.

Dar pe de altă parte am convingerea că exact același CTP n-a primit nimic la schimb pentru derapajul său anti-Nicușor Dan, ci pur și simplu așa a înțeles el să-și facă meseria de jurnalist: greșit în vremuri de ”Ciumă Roșie”, dar onest principial din perspectiva sa editorială.

La fel a făcut și când a comentat foarte dur reacția înalților prelați față de pelerinajele recente, o atitudine deloc responsabilă și îndreptată în direcția morții credincioșilor, nu a vieții lor.

CTP a fost tăios, în stilul său consacrat, dar a spus un mare adevăr: în aceste vremuri, nu te poți juca de-a Dumnezeu cu pandemia.

S-au repezit imediat unii dintre subalternii ÎPF Daniel să-l acuze de satanism, că e trimis al iadului și alte imbecilități infernale.

Nu, CTP nu e iadul, ci voi, popilor iresponsabili!

Abia ce-a murit de COVID Mitropolitul Muntenegrului, înaltă față bisericească care spunea că pelerinajele sunt ”vaccinul lui Dumnezeu”. Și l-a ”vaccinat” Domnul cât ai bate din palme, pentru a arăta lumii întregi că nimeni nu are dreptul să vorbească în numele Divinului ca și când ar fi trimisul Lui pe Pământ. Detalii, AICI.

Biblia ne spune că doar Iisus a îndeplinit această misiune celestă, cum de-și permite un purtător de sutană sau de luxoase straie bisericești să dea verdicte despre COVID și pelerinaje?

ÎPS Daniel a scăpat până acum cu viață, la fel și apropiații săi, dar câți dintre cei lăsați să pupe la greu moaște, picătură de salivă cu picătură, vor avea aceeași șansă?

Iar înalții lideri ai BOR nu rămas imuni pentru că au luat ”vaccinul lui Dumnezeu”, ci tocmai pentru că au făcut ce ”ateul” CTP strigă din răsputeri: respectați ce spun medicii, știința, evoluția! Nu vă dați voi mari dumnezei -tovarăși ai COVID, care le știți pe toate și nu știți, de fapt, nimic!

Asta cere CTP și toți cei cărora le pasă de viață, nu de dogme și alte sminteli emise de creiere satanizate, purtătoare de cruce și alte însemne făcute după ”chip cioplit” – adică prin încălcarea poruncilor Tatălui ceresc.

Căci, stimați popi iresponsabili, de unde știți voi care e voia Domnului? Și unde scrie că Dumnezeu e anti-evoluție? Nicăieri. Dimpotrivă: EL este evoluția însăși, pentru că dacă am evoluat ca umanitate este pentru că asta e și voia LUI.

Nu voi stabiliți cine moare și cine trăiește în funcție de ce vă trece prin capul vostru îmbâcsit de prea multă teorie arogant-morbidă și prea puțină simțire-n iubirea față de viață.

O fi el CTP spurcat la gură, dar nu e nicidecum cum îl descrie preotul Ionuţ Pop, vicar al Episcopiei Sălajului, care a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat „Ortodoxia şi România merg mereu împreună! Suntem alături de PF Părinte Patriarh!”, ca replică la atacul jurnalistului față de ÎPS Daniel și politica sa de pelerinaje pentru moarte prin COVID.

O imbecilitate mai mare n-am auzit din slova unui purtător de sutană cum este acest text satanist scris de acest Ionuț Pop.

„Un personaj care suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată şi de o afecţiune de etiologie demonică”, ”creatură”, „smintit” ori „ateu” – așa l-a blestemat vicarul fără mila Domnului pe CTP.

CTP, deși declarat necredincios, e mult mai aproape de Dumnezeu decât cei care au pus monopol pe Divinitate

Astfel de mesaje nu au nicio legătură cu Dumnezeu. Dimpotrivă, îi arată pe astfel de indivizi cu pretenții de profeți într-o postură opusă Divinității. Ca și când ei ar avea împuternicire de la bunul Dumnezeu să vorbească în numele Lui. Nu au! Și nu va avea nimeni.

Nu sunt proprietarii Duhului Sfânt, sunt cel mult mesageri ai Spiritului Etern, dar nu în orice condiții și nicidecum doar pentru că poartă haine bisericești ori că vorbesc în numele credinței. Nu, nu au exclusivitate și nici acces privilegiat lângă Creator.

Au exact aceleași drepturi și obligații ca orice pământean, inclusiv ca ”păcătosul” CTP. De altfel, deși incisivul gazetar se declară necredincios, am convingerea intimă că Dumnezeu nu-l judecă pentru asta. Și cred cu tărie că drumul către El, deci Calea, Adevărul și Viața nu au legătură cu declarația de credință, cu un cult sau altul, ci cu faptele tale terestre.

Când îndeplinești voia Domnului, fie că te declari ateu sau credincios, pentru Dumnezeu e ok în ambele posturi. Nu face diferența între noi în funcție de cât de mult te bați cu pumnii în piept. Dar am totodată credința că face diferența când vine vorba de fapte, de cuvânt, de gesturi.

Iar Cristian Tudor Popescu nu greșește deloc față de Dumnezeu când cere Bisericii să ajute viața, nu moartea. Când arată cu degetul către pelerinaje care seamănă iadul COVID printre oameni și care nu sunt câtuși de puțin ” vaccinul lui Dumnezeu”, vorba prostească a răposatului Mitropolit al Muntenegrului.

”Iisus ne îndeamnă să fim buni, nu proști”, spune CTP și are perfectă dreptate.

Unii dintre capii BOR au arătat în această pandemie că nu sunt nici buni, nici deștepți. Adică, sunt chiar răi, proști și lacomi de bănetul pelerinajelor.

Adică, exact ce nu vrea Cel de Sus de la noi.

Căci dacă Dumnezeu e viața însăși și EL al vrea pelerinaje de la noi în vremuri de pandemie nu l-ar fi luat cât ai pocni din degetele pe Patriarhul care abera cu ”vaccinul lui Dumnezeu”.

Zău, măi slujitori ai Domnului ce vă pretindeți, terminați odată cu aroganța voastră mesianică! Și cu dreptul abuziv de proprietate pe care vi-l arogați atât în raport cu Biserica noastră, dar mai ales față de bunul Dumnezeu.

Nimic nu e al vostru. Nici Biserica, nici Dumnezeu. Amin!

VEZI ŞI:

Orban: „Biserica trebuie să îşi îndemne preoţii să respecte regulile”

Patriarhul Daniel mesaj pentru Orban!” În toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, de Sfântul Dimitrie cel nou”

OMS avertizează că “acest virus provoacă o serie de efecte grave pe termen lung”

14 comments

  1. S.Marcu 1 noiembrie, 2020 at 03:08 Răspunde

    Felicitari d-le Laurentiu Ciocazanu pentru articol. Felicitari si d-lui CTP pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Rusine popilor, pe zi ce trece tot mai obraznici, tot mai agresivi crezandu-se Stat in Stat.

  2. Stancu Ileana 1 noiembrie, 2020 at 16:33 Răspunde

    Mesajul domnului CTP are motivații pertinente și BOR ar trebui reformată .De trei decenii mulți preoți fac politică , îi laudă la slujbe tocmai pe culpabilii ” Revoluției de la ”89 , pe culpabilii Pieței Universității , îi laudă pe ” opresori” ….Atâta vreme cât preoții fac comerț cu locurile de veci , fac afaceri necurate , au servit numai burghezia roșie , au făcut averi excentrice , se comportă ca orice politician arogant cu familie cu ” fițe” nu înțeleg de ce nu sunt ” reformați” , nu înțeleg ….” Și cu steaua și cu crucea ca părintele Burducea ? ” Din 1944 până acum …ajunge ! Și învățământul teologic a fost sub aripă KGB și preoții au slujit comunismului , deci …afară ! Sunt atâția tineri teologi care pot îlocui pe cei încorsetați de cutume comuniste , practici ” peste rouge” . Comuniștii au distrus ELITA intelectuală și ne-a pricopsit cu cei cu ” dosar bun ” adică ” roșu ” , adică ” săraci și cinstiți ” ….De ce nu se mai satură ? BOR să își vindece lăcomia, preoții ” dosariști” , îmbuibații , burghezii roșii …Nu se vede în Ce opulență trăiesc Slujitorii Domnului ? De ce ? Din ce ? Din ” muncă cinstită ” ?

Leave a reply