marți, noiembrie 30

Noua Zeelandă: nu mișcă nimeni! Toată lumea din Auckland va sta în case după detectarea a… trei cazuri de COVID!

1
1030

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat duminică faptul că Auckland, cel mai mare oraș al țării, va fi închis timp de trei zile după ce au fost detectate… trei cazuri de coronavirus.

Guvernul a pus Auckland la nivelul trei – din patru – de risc, în timp ce restul țării va rămâne la nivelul doi, într-o decizie care va fi reevaluată la fiecare 24 de ore, în funcție de evoluția infecțiilor.

Jacinda Arden, premierul Noii Zeelande

„Trebuie să acționăm cu un grad ridicat de precauție. Vom acționa rapid și dur”, a declarat Ardern, într-o conferință de presă în care a anunțat noile măsuri raportate de ziarul local New Zealand Herald.


Măsurile au fost anunțate după ce o familie de trei persoane a fost testată pozitiv pentru coronavirus.

Autoritățile sanitare au publicat o listă cu ultimele locuri publice vizitate de familie astfel încât cei care au fost recent în acele spații să se izoleze acasă și să țină legătura cu serviciile de urgență.

La nivelul trei de alertă, neo-zeelandezii sunt rugați să rămână acasă, cu excepția activităților esențiale. Tele-munca și învățarea la distanță sunt încurajate pentru copii și adolescenți. De asemenea, toate activitățile neesențiale vor fi închise.

Noua Zeelandă este considerată unul dintre cele mai bune exemple de gestionare a pandemiei din lume, deoarece, de când a început pandemia, a înregistrat doar 2.330 de infecții și 25 de decese cauzate de boală.

1 comment

  1. mircea 14 februarie, 2021 at 15:29 Răspunde

    nu cala noi cand au dat liber la intrare in tara in decembrie 2019-ianuarie 2020,apoi au adunat din tot teritoriul tarii prestatori pentru sparanghel,acum in 2021 au permis patrunderea i tara a mii de contagiosi din Marea Britanie,de doar Iohannis,Orban si Arahat au parandaratu

Leave a reply