Noua SECURITATE. Avocatul Poporului a ajuns să ancheteze medici pentru „tortură”!

0
868

România a ajuns într-o situaţie de criză continuă nu doar din cauza unor partide, ci şi din vina unor instituţii plătite din banii românilor pentru a-i proteja de abuzuri, dar devenite instrumente politice ale grupurilor de interese.

Curtea Constituţională a României (CCR) este cel mai zgomotos exemplu. CCR a ajutat coaliţia PSD-ALDE să dea atacul la statul de drept în anii 2017-2019, desfiinţând sentinţe definitive de corupţie şi anulând completuri de judecată la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie. De asemenea, a protejat toate privilegiile de tipul pensiilor speciale, găsind chichiţe în legi în favoarea celor care au luat banii publici de la păturile sărace pentru a-i vira în conturile celor cu pensii şi-aşa foarte mari.

Dar mai nou vedem că Avocatul Poporului vrea să ia faţa CCR în competiţia pentru distrugerea statului român şi deposedarea cetăţeanului de minime drepturi vitale cum ar fi şi acela de a fi protejat de abuzurile statului.


Renate Weber, actuala şefă a instituţiei, provenind din ALDE, urmează linia predecesorului ei Victor Ciorbea, cel care nu a mişcat un deget pentru a opri atacul la justiţie, din perioada Dragnea-Tăriceanu, cu Ordonanţe tip OUG 13. Weber nu acţionează în sprijinul cetăţeanului simplu, care îi plăteşte salariul din taxele şi impozite, ci, culmea, în favoarea clanurilor care vor să-i jupoaie şi mai mult pe contribuabili.

Recent, Renate Weber s-a exprimat public în favoarea jafului din buzunarele românilor prin pensii speciale.

„Pe scurt o să mă refer doar la două aspecte. În opinia noastră este încălcat articolul 16 și 56 din Constituție. Considerăm că e vorba de o discriminare, dar și de nerespectarea principiului aplicării juste a sarcinii fiscale. Orice stat are dreptul să facă orice politică de impozitare, dar această impozitare trebuie să fie făcută în mod egal tuturor celor care obțin venituri”, a spus Weber într-o declaraţie la Digi 24.

O astfel de intervenţie este o probă clară a inutilităţii acestei instituţii numite Avocatul Poporului – o denumire care spune clar în favoarea cui trebui să lucreze ea. Or, din istoria recentă şi intervenţia lui Renate Weber, vedem că ea moare de grija pensiilor speciale, adică îi pasă mai mult de soarta puţinilor români profitori, care şi-au dat legi sub guverne PSD în general pentru a lua din pensiile săracilor şi a pune la pensiile lor ajunse şi la 70.000 de lei lunar!

Dar nu e singurul act grav al lui Renate Weber. O acţiune de soriginte fascistă este acuzarea medicilor din spitale pentru „rele tratamente” aduse pacienţilor, într-un moment în care personalul medical este categoria de sacrificiu cea mai afectată de pandemia COVID 19!

„O inițiativă controversată a Avocatului Poporului este cea prin care vrea să monitorizeze posibilă tortură aplicată pacienților, în spitale. Au fost cerute sute de documente care trebuie trimise în 10 zile. Vedem la Pacient în România cum s-a ajuns că medicii să fie suspectați că ar chinui pacienți.

De la Institutul „Marius Nasta” vor ajunge către instituția Avocatului Poporului sute de documente medicale a sute de pacienți care au fost și sunt în secția COVID. O parte din ele sunt aici. Angajații spitalului trebuie să ia fiecare pagină la mână și să secretizeze toate datele personale ale pacienților, după care toate aceste documente trebuie scanate și trimise pe mail”, scriu jurnaliştii de la Digi 24.

Aşa ceva este incredibil, strigător la cer, inacceptabil. Din păcate, până după viitoarele alegeri nu se poate face nimic, pentru că majoritatea PSD-ALDE-ProROMÂNIA-UDMR susţine toate aceste atacuri la siguranţa cetăţeanului venite atât din partea Parlamentului actual, cât şi de la instituţii precum Avocatul Poporului.

Cele două instituţii au sabotat măsurile pentru combaterea pandemiei, devenind practic aliatele coronavirusului în România. Şi au reuşit să-l ajute: România este singura ţară din Europa în care pandemia revine puternic pe creştere după ce iniţial părea să fi fost pusă sub control.

Prin anchetarea medicilor, Avocatul Poporului a devenit un fel de nouă Securitate. Un grup care a pus sub sechestru banii poporului pentru a ancheta poporul, nu pentru a fi avocatul lui real şi pentru a-l proteja, aşa cum scrie în legea de înfiinţare a instituţiei.

Leave a reply