miercuri, octombrie 4

Nou scandal generat de AUR. Telefoane cu injurii și amenințări date în toiul nopții

0
328

Parlamentarii PSD și PNL au acuzat că au fost sunați în miezul nopții de deputatul Opoziției, reprezentantul AUR Ciprian Titi Stoica, care ar fi fost în stare de ebrietate. Aleșii Puterii susțin că li s-au adresat injurii ca urmare a unei sancțiuni aplicate parlamentarului. 

Surse din Parlament au explicat pentru „Adevărul” că în timpul nopții trecute, în jurul orelor  3-4 dimineața, deputatul AUR Titi Stoica, aflat în stare de ebrietate, ar fi sunat parlamentari de la PNL, PSD si USR, pe care i-a amenintat si injurat, după ce a fost sanctionat de plenul Camerei.

Gheorghe Șoldan, deputat PSD a acuzat în plenul Camerei Deputaților că a fost sunat și i s-au adresat injurii de către colegul din AUR.

Aseară, un coleg de-al nostru din Parlament, Ciprian Titi Stoica, un coleg de la AUR, a sunat mai mulți colegi din grupul PSD, foarte târziu, după 1 noaptea, și a început să ne înjure, să ne amenințe, să ne adreseze tot felul de injurii. La primul apel, l-am atenționat pe domnul Titi Stoica că urmează să-l înregistrez, dar domnul Titi Stoica a continuat. Pentru asta vreau să-l somez public, că un asemneea limbaj și comportament nu e acceptabil pentru un parlamentar al României. Îl somez public să vină la tribuna Parlamentului și să-și ceară scuze”, a susținut social-democratul.

Și șefa comisiei juridice din Camera Deputtaților, Laura Vicol, a susținut că a fost întrebat cum și-a permis să susțină sancțiunea aplicată deputatului.

„Între 1 și 3 dimineața am fost sunată. Am răspuns și mi-a reproșat cum de mi-am permis”, a spus Vicol.

În replică, președintele AUR, George Simion a susținut că va fi analizată o eventuală excludere a deputatului din grupul AUR.

„Aici nu suntem de capul nostru. Nu sunt doar 465 de parlamentari. Avem grupuri parlamentare, suntem responsabili pentru colegii. Din punctul meu de vedere, la fel cum am dat dovadă de intransigență de fiecare dată când a fost cazul, vom analiza sancționarea, suspendarea până la excluderea colegului meu”, a spus George Simion în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul acuzat, Ciprian Titi Stoica, a susținut pentru că va depune plângere penală împotriva membrilor comisiei juridice și a membrilor Biroului Permanent, care au luat decizia sancționării sale, potrivit adevarul.

Totodată, deputatul nu a negat că și-ar fi sunat colegii, însă a susținut că nu poate consuma băuturi alcoolice pentru că este sub tratament.

Cred că toată această perdea de fum este pentru a acoperi ceea ce au făcut, să acopere acest vot rușinos, să acopere acest precedent foarte periculos, creat ieri, când, printr-un vot politic dictat de către liderii Coaliției, s-a ajuns, inclusiv un drept fundamental al omului să fie încălcat, dreptul la apărare.

Nu au vrut să vizioneze niciun fel de imagine, să prezinte vreo probă, cel care a făcut sesizarea nici măcar nu a fost prezent să o susțină, a și votat pentru aplicarea sancțiunii la propria decizie, deci o avalanșă de abuzuri și ilegalități pe care le-au comis și vor acum să o acopere cu o perdea de fum. Dar o să ne vedem în instanță și o să spună instanța dacă noi am fost sau nu vinovați”, a declarat Ciprian Titi Stoica susține sursa citată.

Întrebat ce va face în cazul în care i se va cere demisia, deputatul a susținut că nu poate da încă un răspuns.

Leave a reply