sâmbătă, iulie 20

Nou record de vindecări: 73.000 de pacienţi au învins coronavirusul Mare este şi numărul morţilor în Spania: aproape 20.000

0
917

Creșterea infecțiilor rămâne la 3%, iar fatalitatea la 10,5% | În total, sunt 19.478 de decese, conform cifrelor oficiale furnizate de minister, ceea ce indică o reajustare a seriei istorice din cauza discrepanțelor dintre o comunitate autonomă sau alta | Guvernul unifică criteriile datelor transmise de comunități

Ministerul Sănătaţii a raportat, vineri, că situaţia privind creșterea infecțiilor cu coronavirus rămâne la 3% și ajunge la 188.068 infectați, în timp ce letalitatea este de 10,5%, cu un total de 585 decese în ultimele 24 de ore.

Remarcabil este însă numărul celor vindecaţi şi externaţi din spitalele în care au fost internaţi cu simptome grave de coronavirus: 72.963

Până în prezent, sunt 19.478 de morți, conform cifrelor oficiale furnizate de minister, când ieri erau 19.130, deci diferența nu se potrivește cu victimele zilnice furnizate astăzi. Astfel, făcând această diferenţă ar fi vorba de un număr de morţi mai mic faţă de joi: 348.

Fernando Simón, directorul Centrului pentru Coordonarea Urgențelor în Sănătate, a explicat că acest lucru se datorează unei „discrepanțe” cu datele „cu o comunitate autonomă”, pe care nu le-a citat. „Vom corecta seria și ar putea exista o variație a datelor în următoarele două-trei zile”, a spus el.

Epidemia de coronavirus a luat deja viața a peste 145.000 de oameni din întreaga lume, unde peste 2,1 milioane de persoane au fost afectate, potrivit Universității Johns Hopkins.

În Wuhan, de unde a apărut focarul iniţial al pandemiei actuale, autoritățile au anunţat o creştere a numărului de decese cu 50%, ducând numărul de victime din China la 4.632. Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a susținut că țara sa nu ascunde cifrele reale.

Leave a reply