sâmbătă, iulie 13

„Noi transpirăm și apa de botez în costumul anti-COVID, voi spuneți că nu există coronavirus”

0
1374

Peste tot în Europa, cadrele medicale din linia întâi în lupta cu pandemia încep să suporte tot mai greu atât presiunea momentului, cât și iresponsabilitatea semenilor care duce la infectări în masă – toate decontate la spital. Este și cazul Italiei, acolo unde un asistent medical sătul de inconștienții care ajută la sporirea numărului de bolnavi cu COVID 19, a ales o modalitate originală de a-și face cunoscută frustrarea.

În ajunul lui Ferragosto, festival originar din Roma antică, care este sărbătorit pe 15 august cu un exod în masă la plajă sau la muntei, Marco Bellafiore, un asistent din policlinica Umberto I, din Roma, a publicat o fotografie cu el purtând ținuta de protecție împotriva coronavirusului și un text foarte critic împotriva celor care nu respectă regulile de distanțare socială, nu folosesc masca sau spun că epidemia a fost deja învinsă.

„Vino și spune-mi că totul este în regulă, că nu există Covid, că în seara asta vom dansa. Între timp, la 30 de grade și într-un costum special de slăbire, noi suntem aici, nu tu. După 5 ore de ture blocați în costum, am transpirat chiar apa de botez”, a scris Bellafiore, citat de presa din Italia.

El lucrează într-unul din departamentele anti-COVID, ale spitalului Umberto I, din Roma. Vineri, în ziua în care a scris postarea, orașul Lazio a înregistrat 45 de cazuri noi de coronavirus, cifră care nu s-a mai înregistrat din luna mai.

Asistentul medical s-a folosit de ironie pentru a critica iresponsabilitatea celor care nu respectă regulile:

„Mergi calm, omule, căci tu nu pățești nimic. Și dacă se întâmplă ceva, sunt cei proști care pentru un bonus de aproape 100 de euro (brut) pe lună, fac schimburi complete de apă care scurge în stil submarin și apoi plutesc după ce își costumele. Dar vouă nu vi se întâmplă nimic. Și între timp, noi respirăm același aer cald într-o mască, ore întregi.”

Pe lângă dezlănțuirea sa, la final, italianul exasperat face apel la bunul-simț al semenilor săi, cărora le cere să poarte măști și să evite adunări mari. „Du-te în vacanță, că eu încă nu am plecat! Poate din acest motiv sunt un pic necăjit”, a conchis asistentul medical din Roma.

Leave a reply