miercuri, august 17

”Noi, românii, datorăm Americii întregirea și securitatea. Să nu uităm niciodată!”

0
650

Liderii liberali au ”furat startul” sărbătorii de 4 iulie. Ziua Americii i-a pus pe principalii decidenți ai PNL în ”pole-position” pentru a transmite mesaje pentru ziua națională a SUA.

Premierul Nicolae Ciucă, Alina Gorghiu – vicepreședinte PNL și președinte interimar al Senatului României, alți lideri liberali au fost prezenți în persoană la evenimentul organizat de ambasada SUA la București pentru celebrarea zilei de 4 iulie.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, aflat la Strasbourg unde Parlamentul European a analizat ultimele măsuri provocate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, nu a putut fi prezent fizic, dar a fost foarte tenace pe rețelele de socializare.

”Cine nu iubește America n-a înțeles nimic din cea mai profundă valoare a omului, libertatea”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de socializare, într-un mesaj redat integral mai jos:

”La mulți ani, SUA! La mulți ani, pământ al celor liberi!
Dincolo de un pașaport, a fi american e o stare de spirit, o stare de grație. De altfel, versurile imnului SUA se întorc mereu la „pământul celor liberi” și „casa celor viteji”. La pace și credință. Într-un discurs epocal, JFK a dat definiția conceptuală a libertății prin acel teribil „Ich bin din Berliner”. La rândul său, Ronald Reagan spunea că oamenii liberi bat orice armă și sublinia faptul că adversarii SUA nu o dețin.
Cine nu iubește America n-a înțeles nimic din cea mai profundă valoare a omului, libertatea, și poate fi cumpărat cu bunuri materiale, amenințat, șantajat, traficat, manipulat prin frică. Cine nu iubește America va avea mereu în suflet un vid pe care nu-l va putea cuantifica. Este absența libertății, absența speranței, absența îndrăznelii de a-ți urma visul.
Noi, românii, datorăm Americii întregirea și securitatea. Să nu uităm niciodată asta!
La mulți ani, popor liber și curajos!
Happy 4th of July!”

Premierul Nicolae Ciucă, considerat un prieten al americanilor  din vremea prezenței sale în teatrele de operațiuni militare alături de soldații SUA, a ținut un discurs emoționant la evenimentul dedicat zilei de 4 iulie.

”Sărbătorim astăzi 246 de ani de la nașterea Statelor Unite ale Americii, o națiune care, în timp, i-a inspirat pe mulți să-și urmeze calea spre autodeterminare, promovarea și protecția democrației și a drepturilor omului.
Anul acesta marchează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Am încredere că progresele înregistrate în cadrul cooperării noastre se vor multiplica în anii următori și că Parteneriatul Strategic va continua să aducă o contribuție pozitivă semnificativă la nivel bilateral, regional și transatlantic.

Happy 4th of July! Happy Independence Day! 🇺🇸, a scris Ciucă pe facebook.

Și Alina Gorghiu, prezentă la rândul său la ambasada SUA, a transmis un mesaj de prietenie Americii.:

”La mulți ani!” Statelor Unite ale Americii și poporului american! 🇺🇲
Urez un 4 iulie frumos cetățenilor americani care sunt în aceste zile în țara noastră, între care se numără și militari aflați la mare distanță de casă pentru a apăra valorile și idealurile comuntății euro-atlantice! Un gând bun și pentru comunitatea de români din Statele Unite!
La 246 de ani de la nașterea națiunii americane, SUA sunt țara cu un rol enorm în construirea unei lumi mai bune, în care autodeterminarea, promovarea și protecția democrației și a drepturilor omului sunt foarte importante! De aceea, mă bucur că între SUA și România există un parteneriat strategic puternic de la lansarea căruia se împlinesc acum 25 de ani! România este și va fi un susținător foarte puternic al unității transatlantice!
Parteneriatul strategic dintre SUA și România are un bilanț extraordinar de bun la nivel bilateral, regional și transatlantic în ceea ce privește domenii precum securitatea, independența energetică, dezvoltarea economică și stabilitatea politică!
Parlamentul României 🇹🇩 susține parteneriatul strategic cu SUA din toate punctele de vedere și vom continua, prin diplomație parlamentară, dezvoltarea relației noastre speciale de prietenie!

 

Leave a reply