sâmbătă, iulie 13

Nicuşor Dan: „Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ Parcul Tineretului”

0
422

Tribunalul Bucureşti a anulat, luni, PUZ Parcul Tineretului, în baza unei acţiuni pe care a iniţiat-o în 2018 Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împreună cu Fundaţia Eco Civica, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a scris, miercuri, pe Facebook, că prin PUZ-ul aprobat în 2005 câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile.

Potrivit edilului general al Capitalei, cinci blocuri sunt consecinţa acestui PUZ. De asemenea, Nicuşor Dan a spus că două construcţii neterminate au fost începute în baza aceluiaşi PUZ şi stopate în instanţă de aceleaşi două asociaţii.

Primarul a afirmat că alte investiţii prevăzute de acest PUZ sunt în diferite stadii în instanţă. „Aşa s-a dezvoltat Bucureştiul în ultimii 20 de ani. Traficul şi poluarea pe care le resimţim cu toţii sunt consecinţele”, a adăugat Nicuşor Dan.

Tribunalul București a anulat luni PUZ Parcul Tineretului, în baza unei acțiuni pe care am inițiat-o în 2018 (Asociația Salvați Bucureștiul împreună cu Fundația Eco Civica).

Prin PUZ-ul aprobat în 2005 câteva zeci de hectare din parc au devenit construibile.

Cele 5 blocuri din imagine sunt consecința acestui PUZ.

Cele două constructii neterminate pe care le vedeți în partea dreaptă a imaginii au fost începute în baza aceluiași PUZ și stopate în instanță de aceleași două asociații.

Alte investiții prevăzute de acest PUZ sunt în diferite stadii în instanță.
Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani. Traficul și poluarea pe care le resimțim cu toții sunt consecințele.

Leave a reply