vineri, septembrie 24

Nicușor Dan și Florin Cîțu anunță renașterea principiului ”Prin noi înșine”. Duduie economia!

România începe să vadă lumina de la capătul tunelului după epoca PSDragnea. Premierul României și primarul Capitalei au făcut azi anunțuri care arată că economia prinde viteză prin forțe proprii.

Rata de infectare a scăzut masiv după succesul de până acum al campaniei de vaccinare, iar premierul Florin Cîțu a anunțat deja că România intră în linie dreaptă pentru creșterea rapidă a economiei afectate de pandemie.
În paralel, la București, partenerul său politic a anunțat astăzi și el o veste mare, în aceeași direcție: susținerea capitalului românesc.
Primăria Capitalei a semnat contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, din bani europeni, iar primul tramvai ar urma să fie livrat în august 2022, a anunțat marți primarul Nicușor Dan.
Potrivit acestuia, contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate câte patru tramvaie în fiecare lună.
Nicuşor Dan a precizat că sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Capitală.
„Un cuvânt despre fosta administraţie, dacă nu s-ar fi încăpăţânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turceşti şi ştiţi că s-a pronunţat şi CNSC-ul, s-a pronunţat şi Curtea de Apel Bucureşti, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020”, a mai spus Nicuşor Dan.
Anunțul făcut de primarul general al Capitalei vine în paralel cu o altă veste mare.
Premierul Florin Cîțu susține că în primele patru luni ale acestui an au fost „sume record investite în economie”, un alt record fiind cel al veniturilor la buget.
„După 4 luni de zile avem iarăși sume record investite în economie și venituri din economie record și veți vedea când vor apărea cifrele oficial”, a declarat, marți, șeful Guvernului.
“Veniturile bugetului general consolidat au însumat 85,79 miliarde lei în primele trei luni ale anului 2021, cu 18,8% mai mari față de trimestrul I 2020 și cu 14,9% mai mari față de trimestrul I 2019”, se arată într-un document al Ministerului Finanțelor.

Leave a reply