Nicușor Dan: „Sensurile giratorii modulare – soluţii pentru fluidizarea traficului din Capitală”

0
67

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a scris pe facebook, că a fost aprobată cererea de finanțare, prin PNRR, în valoare de 1 milion euro, pentru etapele II și III ale proiectului de modernizare și extindere a sistemului de semaforizare inteligentă.

„Prin Administraţia Străzilor Bucureşti, am amplasat deja două astfel de giratorii, unul la intersecția Șoseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu, iar celălalt la intersecția D-na Ghica cu Str. Heliade Între Vii.
Fiecare sens a fost construit din elemente modulare prefabricate, din beton armat, îmbinate între ele şi iluminate prin intermediul unor LED-uri cu încărcare fotovoltaică. Lucrările s-au desfăşurat pe timpul nopţii, iar costul fiecărei lucrări în parte a fost de 450.000 de lei.
  • Avantajele acestor soluţii de trafic sunt:
☑️Timpul foarte scurt de montaj (pot fi amplasate în câteva ore);
☑️Durata mare de garanţie – 60 de luni şi rezistenţa în timp – peste 50 de ani.
☑️Mobilitate crescută – se pot muta oricând şi oriunde în funcţie de necesităţi, inclusiv în cazul unor avarii, în zona acestora, scrie Nicușor Dan.
Potrivit primarului, în perioada următoare, Administraţia Străzilor va propune Comisiei Tehice de Circulaţie şi alte locaţii pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii.

 

Leave a reply