Nicușor Dan: „Rolul acestor măsuri fiind fluidizarea traficului. Trebuie să civilizăm cumva orașul”

0
338

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus miercuri, în emisiunea ”3 ceasuri bune”, la TVR 1, că în zonele în care s-au aplicat noile reguli de parcare din București s-a circulat mai bine, rolul acestor măsuri fiind fluidizarea traficului. ”Să lăsăm trotuarele pentru mămici cu copii, persoane care sunt în cărucioare cu rotile, trebuie să civilizăm cumva orașul” a subliniat primarul.

Cu privire la transportul în comun, Nicușor Dan spune că Primăria a făcut demersuri pentru achiziționarea a 100 de tramvaie, 100 de autobuze și 100 de troleibuze.

„În București s-au cumpărat, din 89 până astăzi, 17 tramvaie, noi avem contract pentru 100. Avem nevoie de 300 și o să vedem mai departe pe fonduri europene cum putem să luăm, acestea 100 sunt pe fonduri europene. Mai avem 100 de autobuze electrice pe care s-au deschis ofertele și acum suntem în procedură de evaluare. Mai avem 100 de troleibuze pentru care avem bani de la fondul de mediu”a declarat la TVR, primarul Capitalei.

Pentru cele 100 de tramvaie, procedurile sunt în desfășurare, o să vină câte unul pe săptămână din septembrie, au venit deja 3-4 care sunt în probe, a spus primarul.

Despre autobuzele electrice și troleibuze, Nicușor Dan a spus că acestea vor ajunge pe șoselele din București undeva la sfârșitul anului 2023.

Marți, au intrat în vigoare noile reguli şi tarife pentru parcările administrate de Primăria Generală a Capitalei. Iar cine își lăsă autoturismul pe trotuar, pe spațiile verzi sau nu plăteşte taxa la timp riscă să fie amendat de poliţiştii locali. Sau să-şi găsească autovehiculul blocat, aşa cum au păţit deja mai mulţi şoferi.

Leave a reply