Nicușor Dan: „Proiect aprobat privind crearea hub-ului de mobilitate şi management urban”

0
228

Proiectul privind crearea hub-ului de mobilitate şi management urban, depus de Municipalitate pentru finanţare prin PNRR, a fost aprobat, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite Agerpres.

El a scris, luni, pe Facebook, că pentru acest proiect a fost alocată suma de 5,85 de milioane de lei.

Nicuşor Dan a spus că proiectul ce contribuie la digitalizarea activităţilor Primăriei Municipiului Bucureşti prevede dezvoltarea şi operaţionalizarea pentru cetăţeni a unor componente ale Băncii de Date Urbane a Municipiului Bucureşti şi înfiinţarea unui hub de mobilitate şi management urban ca interfaţă între Municipalitate şi locuitori, respectiv ca un spaţiu de dezbateri şi consultare participativă a proiectelor de interes public.

El a afirmat că în cadrul proiectului vor fi realizate o platformă digitală de servicii publice în domeniul urbanismului, respectiv una de date deschise în domeniul mobilităţii urbane.

  • Nicuşor Dan a menţionat că prin acest proiect Municipalitatea îşi propune:
  1. armonizarea şi integrarea informaţiilor, datelor şi planurilor iniţiate şi derulate atât de Municipalitate, cât şi de primăriile de sector şi alte instituţii aflate în subordinea sau coordonarea acestora;
  2. integrarea cu alte sisteme de planificare a mobilităţii şi managementului transportului public;
  3. colectarea şi agregarea datelor în sisteme de date integrate şi deschise pentru a uşura procesul decizional din domeniile management urban, urbanism şi mobilitate urbană;
  4. informarea şi implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivelul autorităţilor publice locale.

El a adăugat că înfiinţarea şi operaţionalizarea hub-ului de mobilitate şi management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism Bucureşti, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureştiului.

Leave a reply