Nicuşor Dan: „Au fost îndepărtaţi arborii uscaţi din parcuri şi se decolmatează Lacul Carol”

0
499

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost tăiaţi arborii uscaţi din parcurile Carol, Cişmigiu, Tineretului şi Mihai I, iar la Lacul Carol se efectuează lucrări pentru decolmatare.

„În cadrul unei campanii de curăţare a parcurilor, am tăiat arborii uscaţi care reprezentau un pericol pentru trecători şi pregătim terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor şi resturilor vegetale. În Parcul Carol s-a curăţat spaţiul verde de rădăcini şi buturugi rămase de la peste 200 de copaci, iar zilele acestea solul este pregătit pentru viitoarele plantări. Şi în Grădina Cişmigiu au fost realizate defrişările necesare pentru a curăţa spaţiile verzi unde vor fi plantaţi alţi arbori. Au fost totodată îndepărtaţi şi arborii uscaţi din Parcul Tineretului şi Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, a scris edilul general, pe Facebook.

Tot în această perioadă se efectuează lucrări pentru a curăţa braţul lacului din Parcul Carol I. „Este o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut„, a menţionat Nicuşor Dan.

„Prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, intervenim cu un utilaj amfibiu multifuncţional pe braţul adiacent insulei. Se îndepărtează astfel mâlul acumulat, asigurând accesul ambarcaţiunilor de agrement şi oferind apei un aspect mai curat. De asemenea, va fi curăţat şi canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament şi care sunt dirijate, prin pompare, în lac”, a indicat primarul.

Leave a reply