marți, octombrie 3

Nicusor Dan a rezolvat într-o lună ce n-a făcut Firea în 4 ani: ”Vom îndrepta răul de Evul Mediu”!

1
7478

Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei, a moștenit un oraș ca după război. Sau ca în comunismul lui Ceaușescu, de la care au trecut 30 de ani! 

Capitala României a ajuns îngropată în datorii, pentru împrumuturi făcute de Gabriela Firea numai pentru ”spoială”: spectacolo, afișe, filme, emisiuni, reclame etc.

Nimic din ce avea nevoie Bucureștiul nu a făcut fosta primăriță. Iar dezastrul începe să iasă la iveală cel mai rău nu pe vremea ei, ci a lui Nicușor Dan, care nu are ABSOLUT nicio vină.

Nu el a lăsat țevăraia neschimbată sau nereparată, centura îngropată, orașul fără parcări, cu trafic sufocat, aer îmbâcsit.

De aceea, pentru că televiziunile Gabrielei Firea au început deja să arunce vine pe noul primar, Nicușor Dan a înțeles că nu mai poateă să tacă.

El a prezentat o listă cu teroarea lăsat de Firea în Capitală, dar și cu schimbările demarate de când a preluat Primăria Capitalei după alegerile din 27 septembrie, deși a intrat efectiv ”în pîine” abia o lună mai târziu.

Lista ne arată că Nicușor Dan a rezolvat într-o lună și ceva ce n-a făcut Gabriela Firea în patru ani!

Inventarul dezastrului lăsat de Firea în București, prezentat de Nicușor Dan

1. Nu a făcut practic nimic pentru a moderniza rețeaua de termoficare a Bucureștiului

2. Nu a reușit să absoarbă 300 de milioane de euro bani europeni, deși i-a avut la dispoziție încă din 2016

3. În vara aceasta, Gabriela Firea a amânat, din interes electoral, lucrările absolut vitale de reparație care ar fi permis evitarea avariilor din prezent

4. În consecință, rețeaua de termoficare a devenit, la propriu, un ciur prin care se risipesc banii bucureștenilor, pierderile de apă caldă fiind de mai bine de trei ori mai mari în 2020 decât în 2016

5. Pierderile de pe rețea determină ca aceasta să funcționeze la limita de avarie. E motivul pentru care CET Sud a căzut vinerea trecută, cu afectarea întregii zone de est a Capitalei timp de o săptămână

6. Nu a plătit subvenția și a dus Elcen în insolvență. În consecință, Elcen nu a putut accesa bani europeni și nu s-a putut moderniza

7. În același timp, toată clientela PSD, aciuată în managementul unor companii ca Termoenergetica a fost remunerată cu salarii uriașe pentru servicii fie nerealizate, fie de proastă calitate. Acum ne ocupăm de urgențe și nenorociri lăsate de această caracatiță plină de tupeu. Dar ne vom ocupa și de ei”, a mai scris Nicușor Dan.

Actualul primar afirmă că a făcut rost de finanțări pentru a repara rețeaua de termoficare și pentru a stinge datoria către ELCEN

Nicușor Dan: „Iată ce am făcut, în colaborare cu Guvernul, în 6 săptămâni de când am preluat mandatul”

1. Am semnat contractul pentru 300 milioane euro bani europeni pentru modernizarea rețelei

2. Avem, de asemenea, alocați 200 milioane euro prin PNRR pentru modernizarea rețelei

3. Vom primi 20 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru contractarea, în regim privat, a unor echipe suplimentare de intervenție la avariile care au loc în prezent

4. Am compensat 300 milioane lei datorii către Elcen. În consecință, Elcen va ieși din insolvență

5. Elcen va accesa 370 milioane euro pentru modernizarea centralelor proprii (bani imposibil de accesat în perioada în care societatea a fost în insolvență). Noua tehnologie reduce costurile, reduce poluarea și, foarte important, permite revenirea mult mai rapidă în caz de avarii.”

El spune că va dura până când vor fi remediate problemele, care sunt vechi de 30 de ani.

Acestea sunt faptele. Restul, nu este altceva decât o încercare obraznică și cinică de a specula pe seama nervilor bucureștenilor, care, fără voia lor, au fost obligați în aceste zile să suporte frigul din case și lipsa apei calde.

Știu că există așteptări uriașe de la mandatul meu, știu că primarul în funcție răspunde pentru tot dezastrul administrației trecute. Știu că timpul nu are răbdare cu cei care îngheață de frig în propria locuință și nu au acces la apă caldă. Îi asigur că voi face, în continuare, tot ce este omenește posibil pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt această bătaie de joc la care sunt supuși din cauzele expuse. Este inadmisibil ca într-o Capitală a unei țări UE să avem astfel de probleme de evul mediu. Vă spun și aici că știu prin ce treceți și că sunt aici să rezolv. O să mai dureze până reparăm toate greșelile care s-au făcut în ultimii 30 de ani și mai cu seamă în ultimii patru ani. În 45 de zile nu se poate, dar cu seriozitate și perseverență, vom îndrepta răul. Aceasta este o promisiune”, a încheiat Nicușor Dan.

VEZI ȘI:

Nicușoare, n-o mai aburi! Iar tu, bucureșteanule, stai în frig și taci. Ai vrut talcioc, asta primești

Ziua în care baronii AUR le-au transmis votanților urarea de Sărbători: ”PROȘTILOR! Un fleac, v-am ciuruit”

Siegfried Mureșan și Cristian Ghinea anunță revoluția digitală: ”Reformăm și modernizăm România!”

1 comment

  1. xnet 14 decembrie, 2020 at 12:01 Răspunde

    Sigur ca asa este,altceva nu avea ce sa spuna .Patru ani este acoperit ,pentru ca nu este in stare de nimic, in loc sa puna mana pe treaba da vina pe Firea. Asa va trebuie mucuresteni de frig, gandacii si sobolanii ies din blocuri si se duc in gunoaiele Clotildei ! Urmatoare pandemie va fi ciuma cu punct de plecare Bucuresti !

Leave a reply