miercuri, septembrie 28

Nicușoare, n-o mai aburi! Iar tu, bucureșteanule, stai în frig și taci. Ai vrut talcioc, asta primești

5
5035

Dacă vrei să înțelegi sensul expresiei neaoșe românești ”ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual” trebuie să privești spre București.

Capitala României s-a întors în timp, dar trăiește deopotrivă și în viitor.

Pe dedesubt crapă orașul, se sparg țevile, curge apă de 5 ori mai multă decât acum 4 ani, se pierde ”agentul termic”, oamenii nu au căldură și lichid vital în apartamente – o grozăvie desprinsă din ”Epoca de Aur” a lui Nicolae Ceaușescu.

Pe deasupra, Capitala se visează în lumea digitală, vezi clădiri futuriste de birouri, bolizi de lux a căror densitate este greu de întâlnit în marile capitale europene, cluburi de fițe foarte scumpe, vile multimilionare, opulență care ar face invidios Parisul.

Cum e posibil acest mix distructiv-constructiv?

Simplu: pentru că așa a hotărât bucureșteanul să fie.

Să nu ne mai ascundem după vorbe: oamenii din Capitală au ajuns să trăiască într-un astfel de ghiveci balcanic pentru că ai au VRUT să fie așa.

Firea și Pandele l-au cununat pe baronul plătit cu 6.000 de euro pe lună din banii bucureștenilor

Și-au ales conducători de oraș după cum au ”dat din gură” sau cum arată, nu după ce știu să facă.

Gabriela Firea a îngropat efectiv orașul, pentru că… a putut, vorba unui coleg de-al ei de partid.

De ce au ales-o atât de mulți primar în 2016? Pentru că toți cei care au votat-o n-au înțeles nici până azi că trăiești după cum votezi.

Dacă votezi o tanti simpatică sau arțăgoasă, care se îmbracă bine și ”le-o trage” adversarilor politici la TV, asta primești în viața ta: ceartă, circ, spectacol.

Adică, nimic din ce ai tu nevoie ca locuitor de metropolă: are curat, trafic civilizat, rețele sigure de apă caldă și căldură, spații verzi, trotuare, parcări etc.

Din cauză că au votat-o pe Firea pentru ținuta ei la TV, bucureștenii s-au ales cu un oraș făcut praf.

Pierderile din conducte sparte sunt cu 50% mai mari ca în urmă cu un an și de trei ori mai mari decât acum trei ani!

Cei care vor detalii concrete despre acest dezastru, pot găsi AICI

Ce înseamnă asta? Că Firea n-a schimbat nimic pe dedesubt. Nu să înlocuiască orașul subteran complet, cum a făcut Bolojan la Oradea, dar măcar să repare conductele cu risc de spargere. Să ia fonduri europene, că a avut PSD Guvernul pe mână trei ani.

Firea a lăsat conductele să crape

N-a făcut nimic, pentru că nu știe să facă. Când alegi un primar, te uiți la ce ai pe buletinul pe vot. Și gândești așa: ăla vorbește bine, dar nu mă ajută cu nimic; ăla e mai bolovănos la vorbă, dar ține hățurile bine, are experiență de conducător, am încredere că știe ce are de făcut în București.

Nu, mulți dintre cei care au pus ștampilă pe Firea au făcut-o ca și când ar fi votat un câștigător la Oscar, nu un bun administrator de oraș.

De aia, nici măcar nu e vina lui Firea pentru ce-a urmat; ea a făcut ce știa să facă – spectacol.

A dirijat masiv bani pe show și spre televiziunile la care locuitorii votanți se uitau ca la Dumnezeu, în timp ce orașul crăpa sub ei.

De asta a ajuns orașul lor ca-n comunism! Pentru că au ales așa. N-au ripostat, nu s-ar revoltat, dimpotrivă, s-au bucurat la pomeni, la bonuri de cumpărat trotinete, biciclete, la spoială cu alte cuvinte. Ei sunt vinovații, nu Firea! Punct.

Acum, toți se uită spre Nicușor Dan să-i salveze. Ce să facă omul ăsta în câteva zile când cei care au avut metropola pe mână n-au făcut în 4 ani. Iar ”nefăcutul” ăsta i-a lăsat noului primar o moștenire și mai grea, pentru că țevile cu risc sunt și mai multe.

Prea cumsecade din fire, noul primar explică molcom la TV care e cauza, a spus asta și în campania electorală. Dar cei care au votat-o pe Firea ca să le facă viața amară nu pot fi convinși cu vorbă bună. În curând, ajutați de aceleași posturi TV care le-au adus-o pe iubita Gabriela primăriță, votanții ei vor începe să dea vina pe noul primar că și în iarna lui 2022 va fi frig în case.

Nicușor Dan trebuie să vorbească răspicat pe tema asta. N-o mai aburi, Nicușoare! Că nu mai sunt vremuri de pedanterie, de diplomație, de cumsecădenie.

Dacă n-ar fi de plâns ce-a lăsat doamna Pandele în urma ei, ar fi de râs…

Spune-o sus și tare: ”Bucureștiul e varză, patru ani Firea și ai ei au lăsat țevăraia să putrezească, iar asta nu se va schimba peste noapte. Așa că, dacă nu aveți apă caldă și căldură, obișnuiți-vă să trăiți așa cel puțin 4 ani, până ne apucăm să reparăm!”.

Așa trebuie vorbit! Fără perdea.

Ca toți cei care au votat pentru datul din gură, circ și periaj TV să știe odată pentru totdeauna că votul nu-i pentru așa ceva. E pentru viață mai bună, când vrei să fie așa. Dacă s-a putut la Cluj, Oradea, Sibiu sau Brașov se putea și la București. Dar aici oamenii n-au vrut ca-n Ardeal. Au vrut ca-n ”Balcania”. Ca pe maidan. Ca-n talcioc și-n kazacioc.

Bucureștiul este dovada cea mai clară a proverbului cu ”ce-și face omul cu mâna lui…”. La Cluj, n-a fost așa; acolo oamenii au ales să le fie bine. În București, EI și-au făcut singuri viața un calvar. Cei care au votat, ca și cei care n-au votat.

Iar acum vor minuni. Nu, stai și suferă de frig, bucureșteanule! Tu ai vrut să fie așa. Poate între timp te vei lecui de ”turcisme” și vei dori să semeni mai mult cu Viena sau măcar cu Budapesta. Ce zici, poți?

Dacă nu, ok. Peste 4 ani, vor fi iar alegeri. După ce te vei fi săturat de Nicușor Dan că n-a schimbat de-ajuns orașul pe dedesubt, adu-o din nou pe Firea, ca să dărâme și ce va face între timp urmașul ei la Primărie.

VEZI ŞI:

Ziua în care UE și-a luat Europa înapoi și AUR a murit deja. Kovesi are cuvântul!

Mesajul lui Turcescu despre Claudiu Târziu, copreședintele AUR

Oana Lovin, mesaj pentru Nicușor Dan și ”securiștii” din USR: ”Electoratul de dreapta tocmai și-a luat MUE”

5 comments

  1. ciurdica 11 decembrie, 2020 at 19:36 Răspunde

    Stati asa 4 ani pana trece mandatul lui Mucusor si apoi o sa va spuna despre greaua mostenire de la Firea si va cere inca un mandat pentru rezolvarea problemei !Pana atunci o sa inotati in gunoaiele Clotroaiei !

  2. Lazar Lazar 13 decembrie, 2020 at 09:33 Răspunde

    Va ars,va mintit si va pacalit Firea Sarmulita cum a vrut randunica ei pe Bucurestenii,va tinut la lighenusi cu apa rece sa va racoriti si acuma va-ti si desteptat,sa faca asta in 2 luni ce sa distrus si furat in 30 de ani.Rad si curcile de intelectualitatea nosatra si IQ nostru super dezvoltat.

Leave a reply