sâmbătă, august 13

Nicolae Băncioiu spune că nu mai candidează la alegerile parlamentare, după ce DNA a cerut ridicarea imunității

2
843

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu spune că e de acord cu ridicarea imunității sale, cerută de DNA, care îl acuză că ar fi încasat aproape 4 milioane de lei pentru a facilita unor oameni de afaceri contracte cu spitale. El a adăugat că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.

Am văzut astăzi cu surprindere comunicatul DNA și vreau să fac următoarele precizări: în primul rând consider acuzațiile vehiculate în presă false și din această cauză doresc să am acces la dosar cât de repede posibil. Sunt pentru a se ridica imunitatea deoarece nu am nimic de ascuns și cred că totuși clarificarea cât mai rapidă a situației, va fi în interesul tuturor”, a scris Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Înteleg că odată cu începutul campaniei electorale acesta ar fi un subiect care poate ar îngreuna lămurirea lucrurilor și din această cauză am decis că nu voi mai candida. Îmi doresc doar aflarea cât mai rapidă a adevărului și sper ca acest demers să nu fie generat de persoane care au ele probleme și probabil, ca să scape au inventat fapte”, a adăugat el.

Procurorii anticorupție au cerut azi ridicarea imunității deputatului Pro România Nicolaie Bănicioiu, pe care vor să îl cerceteze pentru luare de mită și trafic de influență. Avizul Camerei Deputaților este obligatoriu pentru continuarea anchetei, deoarece faptele invocate de anchetatori ar fi fost comise în perioada în care Bănicioiu a fost ministrul Tineretului și apoi al Sănătății.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre deputatul Nicolae Bănicioiu.

Rizea și Mihnea Costoiu

Cristian Rizea, condamnat definitiv pentru corupție în România și refugiat în Republica Moldova, a ieșit la rampă cu dezvăluiri la Realitatea Plus, care pun lupa pe mai mulți oficiali, demnitari și oameni din serviciile secrete din perioada în care el a activat politic.

”Eram în cercul de încredere al lui Victor Ponta”, recunoaște Rizea, care explică astfel de ce a avut acces la informații care i-au adus sume mari de bani din afaceri oculte.

După ce a dezvăluit că Sebastian Ghiță a avut un plan ”de a pune Realitatea TV la picioarele PSD”, Rizea a șocat prin dezvăluirile despre doi foști demnitari PSD: Mihnea Costoiu, actual rector al Universității Politehnice București și fost ministru al Cercetării și Mircea Bănicioiu, fost ministru al Sănătății.

”Am avut acțiuni, prin interpuși, alături de Bănicioiu, la firma care a construit clubul ONE în spațiul fostei cantine R2 din Complexul Studențesc Grozăvești. Cel care a rezolvat preluarea cantinei și închirierea spațiului pentru firma care urma să facă un club mai tare decât Bamboo a fost Mihnea Costoiu. El a primit 100.000 de euro pentru implicarea sa, există probe clare. Și Bănicioiu, dacă nu l-ar ține în brațe cei de la DNA, nu ar sta acum așa de liniștit. Îi știu bine pe toți, am fost în vacanțe cu Bănicioiu, nu există niciun secret”, a spus Rizea.

VEZI ŞI: 

Efectul Rizea? DNA cere acordul Parlamentului pentru urmărirea penală a lui Bănicioiu

A apărut fugarul Rizea! ”Costoiu a luat șpagă 100.000 de euro pentru clubul din Grozăvești”. Reacția Ecaterinei Andronescu

Cîțu: ”Ciolacule, veți plăti toți PSD-iștii pentru distrugerea României!”. Datorie de 50 de miliarde de lei în 2020

2 comments

Leave a reply