sâmbătă, iulie 31

News ALERT. Marea Britanie anunță că noua tulpină a SARS-CoV-2 e cu 30% mai mortală!

0
524

Noua variantă a coronavirusului detectată în Regatul Unit ar putea fi nu numai mai contagioasă, ci și mai mortală. Anunțul a fost făcut în această după-amiază în cadrul unei conferințe de presă de către premierul britanic Boris Johnson, care a menționat că „se pare că există dovezi că noua variantă ar putea fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate”.

Chris Whitty, directorul medical al Angliei, care l-a însoțit pe Boris Johnson la conferință, a clarificat că astfel de dovezi nu sunt încă puternice, în timp ce Patrick Vallance, consilier științific principal, a explicat că, potrivit primelor analize, noua variantă ar putea fi de până la 30 % mai mortal decât virusul inițial.


El a explicat că, de exemplu, pentru populația de 60 de ani, riscul mediu este de 10 decese la 1.000 de persoane infectate cu „virusul original”, în timp ce cu cel nou, procentul ar fi de 14%.

“Numărul persoanelor care au dat test pozitiv și au murit la scurt timp după aceea continuă să crească din cauza efectului întârziat”, a spus Whitty, care a declarat că numărul mare de morți “va continua să crească și va dura mult timp să scadă”.

În ultima săptămână, media zilnică a deceselor depășește 1.000! Vallance a explicat, de asemenea, că noua variantă se transmite între 30% și 70% mai ușor decât precedenta, deși „nu există diferențe în ceea ce privește distribuția în funcție de vârstă”.

El a clarificat, de asemenea, că, în ceea ce privește severitatea și mortalitatea, datele mortalității la pacienții spitalizați sunt aceleași cu ambele tulpini, dar în raport cu „oricine a dat rezultate pozitive (fie că este internat sau nu) există dovezi ale unui risc mai mare (de moarte) la cei care au noua variantă în comparație cu vechiul virus “, a spus el.

Totul indică faptul că vaccinurile vor fi eficiente

În ciuda știrilor îngrijorătoare, Vallance a spus că „există dovezi din ce în ce mai mari” că vaccinurile vor fi eficiente împotriva acestei variante, în timp ce Johnson a explicat că una din zece persoane din Anglia a primit prima doză de vaccin.

Premierul și-a întărit intenția ca până la mijlocul lunii februarie cele patru grupuri prioritare să fie deja imunizate și s-a felicitat că în ultimele 24 de ore 400.000 de persoane au primit prima lor doză.

Premierul britanic a spus că, în acest moment, peste 38.000 de persoane sunt internate în spitalele din țară din cauza virusului, cu 78% mai mult decât în ​​vârful primului val, o situație care pune NHS, sistemul național de sănătate, sub o „ presiune semnificativă “și de aceea publicul trebuie să respecte regulile “.

În ciuda anunțurilor publice de azi, presa din Regatul Unit cere dovezi clare în sprijinul celor spuse de premier și consilierii săi.

”Arată-ne dovada!”, a titrat tabloidul Daily Mail pe prima pagină, într-un mesaj adresat premierului Johnson.

Leave a reply