News ALERT. Ludovic Orban despre noua relație PNL-Nicușor Dan și cine vor fi partenerii liberalilor în viitorul Guvern

0
695

Premierul Ludovic Orban a vorbit la Digi 24 despre relația sa cu actualul primar general al Capitalei, care a căpătat un suflu nou după ce Nicușor Dan a anunțat că susține PNL la alegerile de duminică, 6 decembrie.

”Îi mulțumesc primarului general pentru acest gest. Parteneriatul dintre Nicușor Dan și Guvernul României este foarte important. Pentru că astfel de rezolvă toate problemele Bucureștiului: autostrada de centură, traficul, refacerea clădirilor istorice și a celor cu risc seismic. Acesta trebuie să fie un amplu program național finanțat de la bugetul de stat nu numai pentru București, ci și pentru alte localități. Deci parteneriatul dintre primarul Nicușor Dan și Guvern e foarte important și Nicușor Dan a înțeles asta. Pentru că noi am demonstrat într-un timp foarte scurt că putem colabora și că găsim soluții astfel încât să putem rezolva problemele bucureștenilor. Și chiar sunt extrem de apreciativ față de modul în care și-a început mandatul Nicușor Dan”, a declarat primul-ministru, la Digi 24.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în ultima zi în care candidații pot transmite mesaje electorale difuzate de televiziuni, că fiecare vot este extrem de important ”ca să nu ne trezim cu un PSD puternic” pentru că ”PSD trebuie să stea în afara guvernării”:


  • ”Este foarte important fiecare vot, să nu stea acasă, să nu ne trezim cu un PSD puternic. PSD trebuie să stea în afara guvernării, este fundamental să vină la vot. În ceea ce privește ce se va întâmpla după alegeri, decizia noastră este clară: nici nu discutăm cu cei de la PSD. Cercetările sociologice arată că PNL va fi ancora viitoare guvernări. Suntem dispuși să discutăm cu toate formațiunile proeuropene, care respectă justiția și statul de drept”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la Digi24.

Orban a insistat în aceeași zi, în cadrul unor declarații de presă, asupra necesității unei prezențe mai la urne, amintind că în 2016 PSD a ajuns să ”acapareze aproape toată țara” pentru că oamenii nu au ieșit la vot, iar președintele Iohannis și PNL ”timp de 3 ani au luptat să împiedice PSD să facă rău României”:

  • ”În 2016, mulți au crezut că nu este important să iasă la vot. Astfel PSD a acaparat aproape complet țara, iar timp de 3 ani de zile președintele Iohannis împreună cu PNL a luptat ca să salveze țara de la distrugere. După 3 ani am reușit să punem punct PSD, am reușit să împiedicăm PSD să facă rău României și românilor. Ne-am asumat guvernarea și deși în momentul în care am reușit să obținem votul de învestitură, ne-am confruntat cu o perioadă dificilă, a pandemiei. Oricine a avut nevoie de ajutor, am încercat să-l acordăm. Am fost alături de companii, de angajați, de persoanele vulnerabile, de toți cei care au avut de suferit. Timp de un an de zile a trebuit să luăm decizie după decizie astfel încât să asigurăm sănătatea românilor și ca economia să fie cât mai puțin afectată, iar lucrurile să revină cât mai rapid la normalitate. 6 decembrie reprezintă un moment de cotitură. Avem șansa ca România să se îndrepte în direcția corectă. Avem șansa să reușim să dăm României majoritatea responsabilă. Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre dumneavoastră gândiți-vă că este extrem de important să veniți la vot, să vă exercitați acest drept important. Vă garantez că exercitarea dreptului la vot se va desfășura în cele mai bune condiții de siguranță, nimeni nu va avea sănătatea pusă în pericol, am luat măsuri stricte (…). Votul va reprezenta o investiție în șansa României de dezvoltare. Fiecare vot va însemna o garanție pentru mersul României pe calea europeană. Alegerile din 6 decembrie sunt și despre România și cum va arăta. Sunt alegeri care vor defini drumul României în următorii ani. Sunt și despre bun simț, și despre omenie, și despre solidaritate, și despre responsabilitate, onestitate, corectitudine, competență și capacitate de realizare a angajamentelor electorale. Am câștigat ultimele trei alegeri, pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Alegerile parlamentare sunt decisive”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cum vor vota cetățenii din localitățile în carantină

Duminică, 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare, oamenii din localitățile carantinate vor putea merge să-și exercite dreptul de vot fără a prezenta vreun document care dovedește acest lucru, potrivit premierului Ludovic Orban. Cei carantinați vor putea vota doar folosind urna mobilă.

“Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a se duce la secția de vot și să voteze, fără să dea declarație.

E ziua votului. Toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul de vot. Avem CNSU în cursul zilei de mâine, înainte de ședința de Guvern, după care în ședința de Guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea HG privind starea de alertă.

(Vor putea merge – n.red.) fără să mai dea o declarație. Asta e o formalitate nenecesară. Este clar că omul iese din casă ca să se ducă să voteze.

Să nu se înțeleagă că cei care sunt carantinați pot să se ducă să voteze. Cei care sunt carantinați, ca urmare a unei decizii DSP, trebuie să stea la domiciliu sau în locația la care și-au stabilit carantina. Ei își vor putea exercita dreptul de vot prin urna mobilă, a declarat, la Digi24, prim-ministrul Ludovic Orban.

Leave a reply