duminică, decembrie 5

News ALERT. Biden preia conducerea în Georgia, stat republican! Trump e cu un picior afară din Casa Albă

2
2004

Joe Biden este cu un picior la Casa Albă după ce îi mai lipsesc doar 6 voturi de electori până la cele 270 care îl fac președinte, potrivit The Guardian.

Ultima lovitură dată de candidatul democrat la președinția SUA este că a trecut în fruntea statului Georgia, din sud-estul țării, deși Trump a condus mereu cursa aici până în zorii zilei de vineri.


Este o mare schimbare de situație, chiar dacă Biden nu are acum în plus față de Trump decât 917 voturi.

”Pe măsură ce tot mai multe voturi au fost numărate vineri la primele ore ale dimineții, Biden a trecut în fruntea clasamentului final cu doar 463 de voturi”, relata New York Times în zorii zilei de azi. (coasta de est a SUA este cu 8 ore în urma orei României).

Câștigarea Georgiei are o însemnătate aparte pentru Biden pentru că demontează teoriile conspiraționiste ale lui Trump despre faptul că a

”Biden se apropie de 270”, titrează CNN, anunțând victoria iminentă a lui Joe Biden

fost ”furat la vot de aparatul democrat care s-a ocupat de alegeri”, cum a acuzat joi seara, într-o conferință de presă la Casa Albă.

De ce? Pentru că Georgia este un stat totalmente republican, are guvernator republican, secretar de stat republican (cel care este responsabil cu organizarea alegerilor), republicanii au câștigat aici alegerile.

Dacă acuzațiile lui Trump ar fi reale ar însemna că el a fost ”furat” de propriul partid, ceea ce este halucinant.

Pe măsură ce autoritățile electorale statale au deschis tot mai multe plicuri de voturi prin corespondență a devenit clar că Biden nu mai poate rata Casa Albă.

Are conducerea în două state-cheie (Arizona și Nevada), l-a egalat deja ieri pe Trump în Georgia (49,4% fiecare, și mai sunt de numărat 1% din voturi) și e la un pas să-i ia fața în Pennsylvania.

Nici nu ar avea nevoie de toate 4 state, doar de primele două pentru a fi declarat câștigător. Dar pentru a dezamorsa din start bomba pusă de Trump prin procesele în justiție pentru ”fraudă”, pentru Joe Biden și SUA e bine ca democratul să câștige la o diferență mai mare.

Oricum, este primul candidat din istoria SUA cu cele mai multe voturi în alegerile prezidențiale.

Trump a realizat și el un record: a devenit primul președinte din istoria SUA care își acuză țara de furt de voturi!

Niciodată, din 1789 de când există Constituția SUA, nu a existat vreun președinte în funcție care să-și acuze țara de furt electoral!

Joi seara, la Casa Albă, Trump a făcut din nou acuzații neprobate despre fraudă electorală, amintind de Corneliu Vadim Tudor în România, care acuza mereu fraudă după alegeri.

În momentul în care Trump a început să mintă din nou, în direct, despre ”frauda” în alegeri, posturile naționale ABC, CBS și NBC au întrerupt transmisia declarațiilor președintelui, relatează New York Times, în fluxul său live despre alegerile din America.

VEZI ȘI:

INTERVIU. Cristian Diaconescu: ”Se pare că va câștiga Biden. Dar și cu Biden, și cu Trump, pentru România va fi bine”

Ziua în care SUA încep vindecarea după ”pandemia” Trump. Biden rămâne să facă America Great Again

Trump, primul președinte din istoria SUA care acuză SUA că fură alegeri. Imaginea Americii, distrusă

Marile posturi TV din SUA au tăiat transmisia când Trump a început să mintă în direct!

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

Magnatul Fox News i-a închis telefonul în nas lui Trump! Acesta îi ceruse lui Murdoch să nu-l dea câștigător pe Biden

2 comments

Leave a reply