marți, ianuarie 25

News ALERT. Biden îi ia fața lui Trump în Wisconsin, stat-cheie!

0
444

Candidatul democratic este pe cale să câștige într-unul dintre cele trei state cheie, care împreună cu Pennsylvania și Michigan vor decide alegerile. Președintele actual câștigă însă în Ohio, Florida și Texas.

Examinarea atentă a alegerilor din Statele Unite lasă președinția în aer pentru moment. Candidații, republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden, se confruntă cu o dispută foarte strânsă în care actualul președinte înregistrează o tendință favorabilă. Bătălia rămâne deschisă în trei state decisive, Pennsylvania, Michigan și Wisconsin, unde numărătoarea va dura zile.


În acest ultim teritoriu, cu aproape 90% din voturi numărate, Biden este în frunte după o răsturnare de situație. Între timp, Trump, care a câștigat în Ohio, Florida și Texas, s-a  declarat câștigător și a spus că va contesta alegerile la Curtea Supremă.

„Încearcă să ne fure alegerile”, a mai scris el pe contul său de Twitter, amintindu-ne de discursurile adresate românilor cu nivel scăzut de educație de către Corneliu Vadim Tudor, care de fiecare dată după ce erau alegeri vorbea de fraudă.

A făcut acest lucru după ce democratul a cerut să aștepte rezultatele finale, care includ un vot anticipat, și a avertizat că „depinde de alegători” să decidă câștigătorul.

Donald Trump și-a anunțat victoria înainte de finalul numărării voturilor și l-a acuzat pe Biden de fraudă:

”Am câștigat alegerile, ei nu vor să recunoască, e o fraudă”, a transmis Trump în noaptea alegerilor din Statele Unite. În schimb, democrații au transmis că alegerile se termină în momentul numărării ultimului vot.

Pentru a câștiga alegerile, oricare dintre candidați are nevoie de minimum 270 de voturi electorale (electori), iar Joe Biden conduce în clasamentul rezultatelor provizorii. Contrar sondajelor de opinie care îl anunțau câștigător pe Biden, lupta este foarte strânsă.

  • Cele mai importante momente ale zilei:

Toată atenția se îndreaptă în aceste momente către state-cheie ca Pennsylvania, Wisconsin și Michigan, acolo unde încă nu au fost numărate toate voturile exprimate prin corespondență, care, conform specialiștilor, ar fi favorabile candidatului democrat.

Potrivit reprezentanților oficiali citați de CNN, în Pennsylvania au fost numărate doar 39% din voturile prin corespondență.

Șeful de campanie al echipei Biden, Jen O`Malley Dillon, a declarat că discursul lui Donald Trump privind câștigarea alegerilor este „Scandalos, fără precedent și incorect”, transmite CNN. O’Malley Dillon a continuat spunând că „numărarea nu se va opri”.

Bernie Sanders a reacționat pe Twitter după declarațiile lui Trump:

„Aceste alegeri nu se termină când spune Trump. Se vor termina după ce fiecare vot va fi numărat”.

VEZI ŞI:

VIDEO. Alianța Unirii cu Rusia. AUR și diversionistul George Simion, deconspirați din interior!

VIDEO. Un Vadim la Casa Albă. Trump acuză ”fraudarea” alegerilor exact cum făcea liderul PRM când ataca CIA că l-a furat

Vestea bună COVID: scade rata infectărilor în Belgia! Măsurile de carantină dau roade în cea mai afectată țară

Leave a reply