miercuri, noiembrie 30

News ALERT. Biden – 253, Trump – 213. Candidatul democrat e cu un picior în Casa Albă – îi lipsesc doar de 17 voturi

2
2370

Donald Trump pierde alegerile pentru funcția supremă în SUA. Contracandidatului său îi mai lipsesc în acest moment doar 17 voturi (electori) pentru a fi oficial noul președinte al Statelor Unite.

Joe Biden are acum 253 de electori, Donald Trum – 213, distanța mărindu-se pe parcursul zilei după ce au fost numărate tot mai multe voturi.

Joe Biden a câștigat în Wisconsin cu 20.000 de voturi și Michigan cu 60.000 de voturi, două victorii strânse, dar care îi dau 26 de electori în cursa sa pentru Casa Albă, anunță presa de peste Ocean.

Avansul democratului în statele cheie – este aproape să rămână cu Michigan și încă în cursă pentru Pennsylvania – a activat strategia judiciară a lui Donald Trump.

Acesta a cerut instanțelor să renumere voturile din Wisconsin și să oprească numărătoarea în Michigan (unde pierde acum cu 0,7 puncte, cu 94% din voturi numărate), precum și în Pennsylvania, acuzând fraudă, pe care însă nu a dovedit-o cu nimic.

De altfel, până în acest moment nu există dovezi ale unei fraude pe scară largă în cursa prezidențială, iar Meagan Wolfe, administratorul comisiei electorale din Wisconsin, a aplaudat chiar modul în care statul a gestionat alegerile, scrie The Guardian, care adaugă că diferența de până acum din Wisconsin este de 20.000 de voturi în favoarea lui Biden.

Trump și-a repetat amenințarea din noaptea alegerilor, când s-a declarat câștigător. „Am intentat un proces la Curtea Michigan pentru a opri numărătoarea până când ni se permite accesul efectiv la procesul de numărare”, a anunțat echipa de campanie a președintelui.

Joe Biden i-a răspuns lui Trump în această după-amiază: „Nu sunt aici pentru a declara că am câștigat, dar când examinarea se va încheia, cred că vom câștiga”, a spus el.

Democratul a devenit deja cel mai votat candidat la președinție din istoria Statelor Unite cu 70 de milioane de voturi.

VEZI ŞI:

VIDEO. Priviți-o pe ”satanista” lui Trump cum se ”roagă” pentru victoria acestuia!

VIDEO. Susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în fața unui centru de numărare a voturilor din Arizona

Ioana Constantin: “Trebuie să salvăm locurile de muncă și mediul antreprenorial”

2 comments

  1. Costi 5 noiembrie, 2020 at 01:30 Răspunde

    E clar fraudă în alegerile asta! Americanii într-o majoritate covârşitoare e de partea lui Trump! Am prieteni în State care spun ca omul asta are aproape toată America de partea lui, cca 80% sunt de partea preşedintelui actual. E omul care a dus si poate duce lupta contra ocultei mondiale , totodată omul care a oprit toate conflictele armate internaţionale pt a se ocupa de tara lui! Americanii chiar îl iubesc si au votat în majoritate pro Trump!

Leave a reply