News ALERT. Avioanele rusești surprinse deasupra Suediei aveau arme nucleare la bord!

0
1276

Două dintre avioanele rusești care au încălcat spațiul aerian suedez în zona Gotland, pe 2 martie, erau echipate cu arme nucleare, dezvăluie canalul media TV4 Nyheterna.

Potrivit informațiilor preluate de postul TV, violarea spațiului aerian al Suediei de către avioanele Rusiei a fost un act deliberat cu scopul de a intimida Suedia.

Pe 2 martie, formația neobișnuită a decolat de pe baza aeriană rusă Kaliningrad.

Patru avioane – două avioane de atac de tip Sukhoi 24 care au fost escortate de două avioane de luptă de tip Sukhoi 27.

Cele două avioane de atac erau, potrivit surselor TV4 Nyheter, echipate cu arme nucleare, un fapt despre care piloții ruși au fost clar informați, susțin jurnaliștii.

Din cauza conflictului din Ucraina, Forțele Aeriene Suedeze au fost pregătite pentru atenție sporită și au putut vedea devreme că piloții ruși se îndreptau spre insula Gotland.

”O evaluăm ca pe o acțiune conștientă. Ceea ce este foarte grav, mai ales că ești o țară în război. Am analizat incidentul și este clar că nu pot exclude navigarea incorectă, dar totul indică faptul că a fost un act intenționat încălcarea granițelor Suediei”, spune șeful Forțelor Aeriene Carl-Johan Edström.

Încălcarea teritoriului suedez a durat aproximativ un minut.

Forțele aeriene suedeze au desfășurat două aeronave JAS 39 Gripen care s-au apropiat suficient de mult de avionele rusești încât să facă poze cu intrușii.

Atunci s-a confirmat că avioanele rusești erau echipate cu arme nucleare. Observatorii externi văd incidentul ca pe o expresie a unei strategii clare din partea Rusiei.

”Acesta este un semnal al Rusiei pentru Suedia, în sensul că avem arme nucleare și am putea lua în considerare și folosirea lor”, spune Stefan Ring, expert strategic militar.

Leave a reply