duminică, martie 3

Negoiţă iertat, primarul din Badalona arestat. Legea în vremea carantinei, aplicată în funcţie de forţa statului în raport cu infractorii

1
1119

În timp ce în Bucureşti primarul Negoiţă a fost „pedepsit” cu o simplă amendă pentru încălcarea carantinei, în alte părţi ale lumii unde legea nu e joacă primarii ajung chiar şi după gratii.

Este cazul edilului din Badalona, municipiu de peste 200.000 de locuitori, cu ieşirea la Marea Mediterană şi aflat la doar 10 kilometri de faimoasa metropolă Barcelona.

Álex Pastor (Barcelona, ​​1979) a fost arestat în această dimineață la Barcelona de celebrele forţe de ordine „Mossos d’Esquadra” pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate şi încălcarea carantinei.

El și-a dat demisia din funcția de primar din Badalona chiar în postul de poliție și, ulterior, a fost eliberat după ce s-a folosit de dreptul său de a nu depune mărturie. Este acuzat de o infracțiune împotriva siguranței rutiere și o infracțiune de atac împotriva ofițerilor de ordine.

Criza municipală a izbucnit marți seară când Pastor își conducea vehiculul, prezentând semne evidente de ebrietate, potrivit unor surse ale poliției. El a fost arestat pentru atac la adresa autorităţii, după ce a refuzat să i se facă facă un control privind cantitatea de alcool în sânge.

„Aa fost foarte supărat, țipând și lovind”, au explicat surse ale poliției, care spun că primarul chiar l-a mușcat pe unul dintre membrii trupelor Mossos d’Esquadra care a participat la arestare.

Pastor a ajuns la primăria din Badalona într-un mod neașteptat, în iunie 2018, datorită unei moțiuni de cenzură împotriva fostuluiprimar, Dolors Sabater. Avea 38 de ani și avea doar trei de vechime drept consilier. Nici măcar nu fusese capul listei PSC la alegerile din iunie 2015.

Membri ai temutei forţe de ordine catalane Mossos d’Esquadra

În urmă cu o lună, jurnaliştii publicaţiei La Vanguardia au vorbit cu Álex Pastor în biroul său de la Primărie. Motivul a fost să scrie un profil personal despre virulența coronavirusului. În acea zi, el a explicat că a petrecut de fapt ani întregi dedicați politicii, care a fost întotdeauna vocația sa. Părinții săi erau membri ai Partidului Socialist Catalan (PSC) de multă vreme. „Eram copil și nu înțelegeam politica, dar am văzut toată mișcarea asta”, a spus Pastor.

În ianuarie, el a suferit o problemă cardiacă pentru care a trebuit să fie în concediu aproape o lună.

În acea conversație de acum o lună, primarul de atunci a explicat că a fost întotdeauna foarte sportiv. Copil fiind a jucat fotbal și handbal, dar, mai ales, îi plăceau artele marțiale, un hobby dobândit de la tatăl său. Este posesor al unei centuri maro de karate, la un pas de cea neagră și chiar a făcut câteva campionate cu echipa catalană. „Întotdeauna mi-au plăcut foarte mult artele marțiale, în special filozofia: munca, sacrificarea pentru a ajunge în vârf”, remarca el.

Artele marţiale nu l-au mai ajutat în încleştarea cu celebrii „Mossos” catalani…

 

1 comment

Leave a reply