sâmbătă, octombrie 1

Năsui va da afară „fauna de partid” de prin companiile de stat

0
310

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă ca există, în portofoliul ministerului pe care îl conduce, companii care reprezinta adevărate „gauri negre”, care au înregistrat pierderi și datorii. Acestea erau „căpușate” de către „activul de partid. Găurile negre nu mai trebuie tolerate, eu vreau sa las acest minister curat”, a declarat Claudiu Năsui, la Antena 3, citat de news.ro.

„Un lucru pe care nu-l vom face este: nu o sa perpetuez toate găurile negre ale statului roman. Noi avem companii in care s-au bagat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor”, susține ministrul Economiei.

„În principiu, portofoliul din Ministerul Economiei este cu companiile sarace, companiile cu probleme ale statului roman. Companiile bogate sunt cele care au trecut la Ministerul Energiei sau la Secretariatul General al Guvernului. Noi nu avem foarte multe companii listabile pentru ca nu poti sa listezi orice companie. (…) Asta este primul scop: sa le viabilizam, sa vedem ce putem viabiliza. Dar un lucru pe care nu-l vom face este: nu o sa perpetuez toate gaurile negre ale statului român.” susține Năsui

”Noi avem companii in care s-au bagat zeci de milioane de lei din bani publici, banii contribuabililor (…) din banii lor s-au tot acoperit gaurile acestea, si mecanismul care era? Ca era unul foarte simplu: companiile acestea faceau pierderi, spuneau e o companie, nu e pe buget de stat. Problema este ca pierderile acelea generau datorii, datorii in sensul de neplata la ANAF, mai ales la statul roman. (…) Si periodic venea tot Guvernul Romaniei si spunea: gata, stergem datoriile ca va fi mai bine. ”  a mai adăugat ministrul Economiei.

El a  mai reclamat „fauna si flora”,   cât și „activul de partid”,  care primea salarii din companiile Ministerului Economiei.

Leave a reply