Năsui: ”Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensia obişnuită”

0
426

Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult decât pensiile medii normale, bazate pe contributivitate în acest an, susține Claudiu Năsui (USR), fost ministru al Economiei.

”3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obișnuiți în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naționale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu 481 lei. De 160 de ori mai mult. Da, ați citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obișnuiți”, arată Năsui într-un comunicat, citat de g4media.

Reamintim că una dintre cele mai mari pensii speciale din România este primită chiar de premierul Nicolae Ciucă, care anul trecut a încasat circa 215.000 de lei.

”Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desființa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menținerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună. Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luați prin taxe, impozite și inflație. Toate le-au crescut ca să țină pasul cu creșterea cheltuielilor pentru românii speciali”, arată USR.

Leave a reply