sâmbătă, octombrie 1

Năsui: Fondul primului-ministru creşte cu 1,9 miliarde de lei

0
325

Fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru va creşte la următoarea rectificare bugetară cu 1,9 miliarde de lei, sumă care este echivalentă cu impactul pe care l-ar fi avut în buget reducerea taxelor pentru salariul minim, a afirmat, marţi, Claudiu Năsui, ministrul demisionar al Economiei, într-o conferinţă de presă de bilanţ.

„Suntem o ţară care impozitează foarte mult munca, punitiv chiar. Gonim oamenii din România din cauza acestei taxări a muncii pe salarii mici. Am inclus măsura în programul de guvernare şi ni s-a tot spus că nu sunt bani. Cred că evenimentele recente arată că sunt bani, pentru baroni locali şi firme de partid. Inclusiv la rectificarea bugetară care va avea loc în absenţa USR, faţă de proiectul pe care l-am văzut noi, creşte fondul primului-ministru cu 1,9 miliarde de lei. Ştiţi care e ironia acestei sume de 1,9 miliarde de lei? Este fix impactul pe care l-ar fi avut zero taxe pe salariul minim dacă s-ar fi aplicat conform programului de guvernare şi pentru care ni se spunea că nu sunt bani. Pentru românii care plătesc taxe şi impozite nu sunt niciodată bani”, a susţinut Năsui.

El a  mai arătat  si că principala problemă a economiei acestei ţări este sărăcia.

„România nu este o ţară săracă. România este o ţară sărăcită. Statul acesta goneşte românii din România. Este cel care trebuie să se oprească. Zero taxe pe salariul minim este exact modul acela în care să se vadă şi creşterea economică pentru toată lumea. De ce credeţi că nu simte lumea creşterea economică, că avem aşa mare sărăcie? Dacă e aşa de bine în România, de ce pleacă lumea să-şi caute locuri de muncă în alte părţi? Poate facem noi ceva greşit. Da, facem, această impozitare draconică a muncii pe salariile mici, care este în topul european”, a continuat ministrul USR.

Potrivit ex ministrului, propunerea de zero taxe pe salariul minim a fost acceptată în programul de guvernare al coaliţiei.

Leave a reply