duminică, septembrie 26

Nadia Comăneci, subiect de controversă în Italia

3
136

Nadia Comăneci, este subiect de controversă în Italia, conform celor de la playtech.ro.

Ea a fost prima sportivă de clasă mondială care a primit un colier NFT – ce nu pot fi reproduse – realizat de câțiva artiști români. Dar Nadia Comăneci a fost și subiectul unei picturi murale realizate în Italia, ce a stârnit mari polemici.


Pentru a marca acest moment, 4 creativi români – designerul Irina Schrotter, arhitectul Vlad Ţenu, artistul vizual Andrei Cozlac şi IT-istul Andrei Dănilă – au lansat primul colier NFT dedicat unui mare sportiv al lumii. Este vorba de o formă nouă de artă virtuală, ce câștigă tot mai mult teren.

Lucrările NFT (Non Fungible Token) sunt opere cărora le este garantată unicitatea, ele neputând fi reproduse. Cei 4 artiști non-conformiști au realizat un colier făcut din 10 piese. Fiecare dintre piese reproduce câte o mișcare de-ale marii sportive la diferite aparate din gimnastică. Cele zece mişcări, devenite elementele colierului NFT, unele botezate chiar „Comăneci”, au fost selectate de marea sportivă împreună cu cei patru autori care au realizat colierul virtual. Este pentru prima dată în istorie când un sportiv de clasă mondială primește în semn de omagiu o lucrare de artă NFT.

3 comments

Leave a reply