Mureșan: „Rezultatul alegerilor din Austria, un dezastru pentru Nehammer și partidul său”

1
116

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a subliniat că rezultatul alegerilor regionale din Austria este o lecție pentru șeful Guvernului de la Viena și partidul său, după ce au copiat retorica extremei drepte pe tema migrației, exercitând dreptul de veto privind extinderea Schengen și aderarea României și a Bulgariei. 

Potrivit eurodeputatului, partidul lui Karl Nehammer „a pierdut 10% față de alegerile anterioare”, iar „partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare”, astfel că nu mai poate forma majoritatea anterioară pentru guvernarea țării.

A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS. Poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiștii”, a explicat Mureșan.

Europarlamentarul a susținut că „acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade. Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extrema dreaptă”.

Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată”, a conchis Mureșan.

Partidul popular (OVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer a pierdut zece puncte în urma alegerilor regionale din Austria Inferioară, unde deținea majoritatea, informează adevarul.

Austria Inferioară este a doua cea mai populată provincie a țării, după capitală și cea mai întinsă ca teritoriu. Landul încojoară capitala Viena, iar mulți oameni angajați în capitală locuiesc în orașe din apropiere, în Austria Inferioară. Înfrângerea de aici pentru OVP ar fi cu atât mai catastrofală cu cât land-ul este considerat un fief fortăreață a conservatorilor austrieci.

OVP a condus regiunea de la refondarea statului austriac după Război. Pe lângă o înfrângere istorică la nivel regional, OVP ar suferi și la nivel național dacă pierde în Austria Inferioară. Pierderea voturilor la nivel local ar putea să ducă la un efect semnificativ și asupra alegerilor naționale. Din acest punct de vedere, Austria Inferioară este relevantă geografic, economic și cultural. Datorită importanței ei, regiunea stabilește tendințele electorale și pentru alegerile la nivel federal, acestea urmând să aibă loc în toamna lui 2024.

1 comment

  1. mircea 3 februarie, 2023 at 07:30 Răspunde

    asa patesc toti cioflingaii,mare noroc avem noi ca aven guvern militarizat,peste tot numai bese-n cizme astia e priceputi la toate,fac si copii prosti facuti gramada,vezi cazuri concrete :Traian,Orban,Marcel,.Nicusor……….etc da ajung mari,sunt recomandati da servicii,da comandantu suprem,da tiitoarelede la BNC.E unu la SPP care e pa viata asta si apoi ……………

Leave a reply