Mureșan: Deficiențele Ungariei legate de gestionarea fondurilor europene și statul de drept trebuie ”corectate”

0
227

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a luat cuvântul în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, prilej cu care a subliniat că Executivul de la Budapesta trebuie să își corecteze „deficiențele” în materie de gestionare a fondurilor europene și stat de drept. 

„Banii pot circula doar dacă regulile sunt respectate, iar statul de drept este fundamental. Statul de drept este cel mai important dintre toate regulile. În Ungaria, au existat deficiențe în ceea ce privește gestionarea fondurilor europene și în ceea ce privește statul de drept, iar aceste deficiențe trebuie corectate”, a transmis oficialul european în discursul său.

De asemenea, deputatul european a precizat că banii europeni trebuie să circule în siguranță în statele membre, iar Comisia Europeană trebuie să se asigure că Executivul ungar va respecta toate regulile pentru ca cetățenii Ungariei să beneficieze de fondurile europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Acum depinde de Guvernul ungar să pună în aplicare măsurile pe care le-a convenit cu Comisia Europeană, iar apoi depinde de Comisia Europeană să evalueze dacă așteptările noastre sunt clare. Comisia ar trebui să dea o evaluare pozitivă doar după ce măsurile sunt puse în aplicare de guvernul maghiar, iar banii ar trebui să circule doar atunci când banii sunt siguri. Banii ar trebui să circule doar atunci când sunt protejați”, a mai adăugat acesta.

În intervenția sa din plen, Siegfried Mureșan a reiterat poziția Parlamentului European: „Dorim să ajutăm oamenii din Ungaria, așa cum ajutăm oamenii din alte state membre ale UE. Sperăm că Execituvul maghiar nu este un obstacol în dorința Europei de a ajuta cetățenii Ungariei.”

Leave a reply