Muraru, despre liderul AUR: „Un antisemit nu se tratează niciodată”

0
415

Deputatul PNL de Iași, Alexandru Muraru spune despre întâlnirea de luni dintre ambasadorul Israelului la București și liderul AUR, George Simion, că „este pe cât de neașteptată, pe atât de scandaloasă”.

„Am aflat cu indignare și revoltă, pentru că eram în legătură cu ambasadorul Azar și am un dialog cu domnia sa de la bun început, de când a fost numit ambasador al statului Israel în România. Știam de aceste intenții ale partidului AUR și despre o întreagă campanie prin care încearcă să penetreze, ca să spun așa, mai multe misiuni diplomatice, atât din interiorul României, cât și din afara României și eram convins că exista un cordon sanitar, cel puțin din partea ambasadei Israelului”, precizează  acesta.

„Cărțile senatorului Claudiu Târziu care fac elogiul criminalilor de război sunt vândute prin aplicația AUR”, subliniază parlamentarul într-un interviu rfi.

În opinia sa, „trebuie subliniat că această poziție nu este totuși a statului Israel. Această poziție este complet schimbată în ultimele luni și mai ales din noiembrie, de când noul Guvern s-a instalat în Israel și această poziție și această profundă schimbare radicală s-a produs pe fondul unei coaliții extrem de discutabile din Israel, cu mari probleme interne, cu diverse tipuri de abordări și care încearcă să creeze un fel de alianță, de coaliție a partidelor extremiste din Europa. Aceasta este o poziție a partidului Likud. Domnul ambasador Reuven Azar a primit aceste instrucțiuni din centrala MAE și domnia sa, sigur, ca un ambasador de carieră, a pus în aplicare această instrucțiune.

I-am spus și domnului ambasador și sunt absolut convins că dacă existau argumentele toate puse pe hârtie, de ce AUR nu poate fi un partid frecventabil, domnului Azar nu i s-ar fi întâmplat absolut nimic. Nici un diplomat al unui stat democratic nu poate fi sancționat într-un fel atât de dur, eventual rechemat sau printr-o altă formă de sancțiune, pentru că a refuzat să se întâlnească cu un partid extremist, antisemit, xenofob, de factură neofascistă, neolegionară”.

Muraru: „Fac apel la ambasadorul Israelului să se disocieze de AUR”

La întâlnirea cu ambasadorul Israelului, George Simion ar fi condamnat antisemitismul și ar fi recunoscut responsabilitatea României în privința Holocaustului.

Alexandru Muraru spune că „această recunoaștere a Holocaustului și de asumare a Holocaustului nu este sinceră, este formală. Un antisemit niciodată nu se tratează. Teoriile toxice le au toți membrii AUR (…). Această poziție publică nu schimbă cu nimic extremismul AUR și ceea ce are AUR în interiorul său. Spre exemplu, cărțile domnului Claudiu Târziu, senator AUR și parte din conducerea acestei formațiuni politice extremiste, sunt vândute acum prin aplicația AUR și în aceste cărți se face elogiul criminalilor de război. Deci pe de o parte, ambasadorul statului Israel, Reuven Azar, se întâlnește cu George Simion și face o declarație protocolară și o fotografie protocolară, pe de altă parte, acești oameni în continuare furnizează material antisemit către electoratul lor și către populație”.

La afirmația că AUR a crescut  în sondaje pentru că a știut să speculeze greșelile partidelor mainstream fiind validat de PNL și PSD care, uneori, nu au știut cum să combată discursul radical, ultranaționalist sau de ură al acestui partid opinia lui Alexandru Muraru este că „aceste partide au beneficiat de un anumit context politic, geo-politic, în ultimii ani și de altă natură, cum ar fi crizele pandemice, crizele economice, energetice și așa mai departe, este un fenomen european.

În al doilea rând, aveți dreptate, poate au fost concentrați cei mai mulți colegi ai mei pe actul de guvernare și au neglijat această chestiune de a încerca să combată acest partid și politicile sale și să explice publicului de ce acest partid nu poate guverna România și că orice vot dat acestui partid este un vot aruncat, pentru că el nu va ajunge să transforme ideile în politici.

Și pentru că, aici vă dau dreptate, pentru că mulți dintre oamenii politici se feresc să abordeze teme cu asemenea grad mare de sensibilitate și care le-ar aduce un anumit inconfort, cum ar fi amenințări și așa mai departe, așa cum pățesc eu în ultimii trei ani. Nu spun că am fost numai eu, că nu am fost cu siguranță doar eu în această postură de a vorbi despre acest partid și politicile sale și acțiunile sale toxice, dar spun că din păcate, am avut prea puțini aliați în toți acești ani”, a conchis deputatul PNL.

Leave a reply