Muraru, (PNL): ”Deputatul agresor Focșa trebuie exclus din politică și decăzut din drepturile părintești”

0
89

Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru afirmă că pentru partidul ”extremist şi neofascist” AUR, violenţa e o formă de acţiune şi de viaţă politică, iar deputatul agresor Dumitru Focşa – care şi-a agresat soţia, fiind necesară intervenţia poliţiei – trebuie exclus din politică şi decăzut urgent din drepturile părinteşti. 

„Pentru partidul extremist și neofascist AUR, violența e o formă de acțiune și de viață politică. Deputatul agresor Dumitru Focșa trebuie exclus din politică și decăzut urgent din drepturile părintești pentru că pune în pericol și viața copiilor”, spune Alexandru Muraru, într-un comunicat postat pe pagina sa de socializare.

Liderul filialei Iași a PNL adaugă că ”eliminarea sa din funcțiile deținute în cadrul Camerei Deputaților reprezintă o măsură obligatorie: Cum poate fi un agresor de femei membru în delegația României la NATO? Cum poate fi în continuare vicepreședinte în comisia pentru cercetarea abuzurilor?

Deputatul Muraru mai arată că ”prin acțiuni, declarații și doctrină, violența verbală, fizică și misoginismul în forma sa extremă sunt condiții și o formă de viață politică pentru liderii partidului extremist, neofascist, de factură neo-legionară AUR. Cel mai recent abuz, sub formă fizică, aplicat de deputatul AUR, Dumitru Focșa, soției sale, sub ochii copiilor, a scandalizat opinia publică și a adăugat la lungul șir al ieșirilor violente ale unor lideri din Parlamentul României, aparținând acestei formațiuni antieuropene, nefrecventabile, care a promovat doar ura și violența în viața politică românească.

Menținerea sa în poziția de secretar al grupului parlamentar AUR echivalează cu încurajarea unui comportament infracțional și cu admiterea că acesta nu este deloc un caz singular, ci dimpotrivă, un mod de acțiune în viața politică și în Parlament.

Mai mult, poziția de membru în Delegația parlamentară a României la Adunarea generală a NATO vulnerabilizează imaginea țării și ne provoacă daune semnificative.”, adaugă liderul PNL Iași.

Deputatul Dumitru Focșa fost exclus din partid, a anunțat, sâmbătă, conducerea formațiunii politice. Totodată, Alianța pentru Unirea Românilor i-a cerut public deputatului Focșa să își depună mandatul de parlamentar.

Leave a reply