miercuri, august 17

Muraru, la primul spital de Oncologie pediatrică construit exclusiv din donații

0
98

Liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, a fost în vizită, alături de Carmen Uscatu, la primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, construit de asociația „Dăruieșe viața”, exclusiv din donații.

„Împreună cu Carmen Uscatu, președinte și co-fondatoarea a asociației „Dăruiește viața” am vizitat primul spital din România construit exclusiv din donații și sponsorizări. Statul și instituțiile trebuie să se pregătească special pentru a-l putea administra”, își începe postarea de pe pagina sa de socializare Alexandru Muraru, informează stiritvr.

A fost una dintre cele mai emoționante vizite și experiențe pe care le-am avut până acum de când sunt în politică. Explorarea primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, clădit de asociația „Dăruieșe viață” (fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu) îți arată din nou că societatea poate face ce nu poate statul. Carmen Uscatu este un model de determinare, curaj, ambiție și mai ales altruism pe care nu l-am întâlnit până acum. A început voluntariatul în 2009 și a renunțat complet la job în 2012 când a pornit această poveste care a mișcat o țară întreagă – „Dăruiește viață”.

Carmen știe absolut tot, vorbește ca un manager și ca un părinte despre acest proiect. Are viziunea de a fi și manager. Să convingi peste 500.000 de români și peste 7000 de companii ca în 10 ani să susțină proiecte de aproape 50 de milioane de euro, mi se pare ceva absolut spectaculos. Și unic pentru România. Comparați aceste cifre cu campania statului pentru achiziția „cumințenia pământului”. E vorba de credibilitate!

„Dăruiește viață” este azi un establishment care deschide orice ușă pentru că a dovedit că e în stare să facă repede, cu costuri mici, fără nicio suspiciune de nicăieri, ce nu poate face statul! Au sărbătorit un deceniu săptămâna trecută. Cum spune și Carmen, „60% din bani vin de la companii, iar restul de 40% vin de la persoane fizice. Doar din campania de SMS am reușit să construim două niveluri ale spitalului. Peste 10 milioane de euro vin doar din SMS. Și sunt peste 350.000 de oameni care au donat”!

Dar nu numai acest lucru. Cei 300.000 de oameni care au donat pentru proiectul „Noi facem un spital” plus cei peste 200.000 care au donat în proiectul cu spitalul covid (”Dăruiește viața” a construit cu 2-3 milioane de euro fiecare spitale modulare complet noi, la București și Piatra Neamț, dar și peste 20 de secții și laboratoare noi în cei 10 ani, la București, Brașov, Timișoara, Piatra Neamț) simt că participă la ceva pe termen lung, că investesc în România.

Leave a reply