miercuri, noiembrie 30

Muraru: ”Invazia barbară a rușilor a comis un genocid în Ucraina”

Deputatul liberal Alexandru Muraru, vicepreşedinte al PNL și consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, aflat în vizită în Ucraina, afirmă că ruşii au comis un genocid în această ţară.

„Am înţeles pe deplin că invazia barbară a ruşilor în Ucraina a avut scopul de la bun început a unui genocid: de a elimina naţiunea ucraineană. 90% dintre victime sunt executate cu ordine şi acţiuni prestabilite. Demonstrează că ruşii au comis în mod deliberat execuţii în masă ale ucrainenilor, că au comis un genocid”, a scris Muraru, vineri, pe Facebook, după ce a văzut la Bucea, Irpin, Borodianka, Hostomel.

El relatează că a văzut gropile comune, distrugerile imense, sute de case şi blocuri rase complet.

„Am văzut locurile genocidului pe care invadatorii ruşi l-au transformat în cel mai cumplit loc al crimei din Europa. ‘A doua armată a lumii’ s-a dovedit a fi o armată de violatori şi tâlhari, criminali odioşi care nu mai pot fi consideraţi fiinţe umane. Garda naţională rusă, mercenarii ceceni, soldaţii Armatei Ruse au făcut ca 80 de ani de civilizaţie după al Doilea Război Mondial să fie şterşi. Toate împrejurimile Kievului arată ca în al Doilea Război Mondial. Pădurile din jurul Kievului arată ca acum 80 de ani, după invazia nazistă, totul este ars, distrus, soldaţii sunt acum la toate baricadele, avanposturile, cazemate, nimic nu este încheiat. În suburbiile Kievului a fost o crimă şi o distrugere sistematică, planificată, coordonată. Obiectivul a fost întâi terorizarea populaţiei şi apoi crima în masă şi colapsarea infrastructurii critice”, afirmă deputatul.

Muraru subliniază că barbaria a fost flagrantă la Bucea.

”Crimele au început pe 25 februarie, a două zi după invazie. La începutul lui aprilie, când forţele ucrainene au eliberat împrejurimile Kievului, crimele odioase au ieşit la suprafaţă. Acestea au schimbat cursul războiului din Ucraina. Torturile şi asasinatele armatei ruse au întărit voinţa guvernelor occidentale de a înarma Ucraina şi au redus posibilitatea pentru o pace negociată. Liderii din toată Europa au venit la Bucha şi continuă să vină pentru a vedea ei înşişi devastarea şi crima. Ceea ce s-a întâmplat aici cred că a pus capăt posibilităţii ca Ucraina să mai cedeze ceva. Ucraina va lupta pentru a căuta dreptatea de la Bucha şi de peste tot. Acesta e noul legământ al Ucrainei”, spune Muraru, potrivit G4Media.ro.

Deputatul precizează că peste 1.200 de cadavre au fost găsite până în prezent într-un areal care curpinde localităţile satelit de lângă Kiev: Bucea, Irpin, Borodianka, Hostomel şi în alte zeci de sate.

Leave a reply