MS Margareta mulțumește Crucii Roşii pentru ajutorul ucrainean

0
462

Custodele Coroanei Române, Margareta, preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, a transmis un mesaj cu ocazia aniversării 146 de ani de activitate a acestei organizaţii, în care se declară impresionată de mobilizarea voluntarilor societăţii şi de felul în care românii au arătat că le pasă de refugiaţii din Ucraina.

„Aniversăm astăzi 146 de ani de activitate umanitară, civică şi tot atâţia ani de implicare constantă pentru binele celor aflaţi la nevoie. Crucea Roşie Română a fost în mod special angajată anul acesta în tragedia umanitară din Ucraina, care a lăsat milioane de oameni fără un loc pe care să-l numească „acasă”. Un conflict crud, care sacrifică vieţi, care năruie vise şi spulberă tradiţia şi moştenirea de generaţii a unor oameni. În faţa acestei drame, avem un singur aliat: bunătatea. Aceasta alină suferinţa, luminează cele mai întunecate momente şi redă demnitatea”, a transmis luni MS Margareta, într-un mesaj postat pe Facebook, citat de agerpres.

 

Custodele Coroanei afirmă că anul acesta ne arată „forţa inspiratoare” a voluntariatului.

„Sute de mii de oameni din comunităţile noastre ne-au arătat din nou că împreună putem să-i ajutăm pe semenii aflaţi în nevoie. Sunt impresionată de mobilizarea voluntarilor Crucii Roşii Române şi de felul în care poporul român a arătat că îi pasă de cei de lângă noi! Mulţumesc celor care şi-au manifestat generozitatea sinceră, partenerilor Crucii Roşii Române şi celor care au ales să doneze pentru a arăta că umanitatea nu are graniţe. La mulţi ani, Crucea Roşie Română!”, a mai transmis MS Margareta.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România aniversează, luni, 146 de ani de activitate.

Fondată în anul 1876, Societatea Naţională de Cruce Roşie Română (SNCR) a fost prezentă zi de zi, timp de 146 de ani, alături de oameni, în momente de criză, pe timp de epidemie, pandemie, foamete, război sau dezastre naturale, oferind ajutor cu imparţialitate şi demonstrându-şi constant angajamentul faţă de persoanele vulnerabile, în orice context.

Ultimii ani, marcaţi de pandemia COVID-19 şi, mai recent, de conflictul armat din Ucraina, au necesitat o mobilizare de forţe exemplară din partea Crucii Roşii Române şi au arătat că puterea oamenilor de a se implica este de neînvins atunci când există un scop comun: dorinţa de a aduce alinare şi speranţă.

Leave a reply