Moțiunea contra lui Bode, respinsă

0
76

Plenul Camerei Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, fiind un vot fără emoții pentru reprezentanții Coaliției de guvernare.

Doar 90 de voturi dintre cele înregistrate au fost „pentru” moțiune, în timp ce 189 de voturi au fost contra „moțiunii”. S-a înregistrat și o abținere, iar trei aleși prezenți nu au votat, informează adevarul.

De această dată nu a mai fost niciun reprezentant al Puterii care să voteze moțiunea sau care să se abțină, fiind disciplinați toți aleșii din Cameră ai Coaliției. Prin urmare, PSD, PNL, UDMR și Grupul minorităților s-au împotrivit moțiunii, în timp ce „pentru” moțiunea a votat USR, Forța Dreptei, precum și AUR.

Singurii care au luat cuvântul după explicarea votului au fost doi aleși ai USR și AUR. „PSD și PNL au făcut scut în jurul acestei persoane. Când un ministru copiază în teza de doctorat, pleacă acasă”, i-a transmis Radu Miruță, deputat USR.

În schimb, reprezentantul AUR a avut nemulțumiri mai mult față de „ce s-a întâmplat la MAI”. „Sunt convins că nu vă mai interesează, dar acuzația împotriva lui Bode, cea cu plagiatul, e pistol cu apă față de ce a făcut un grup la Ministerul Afacerilor Interne. Un grup care a încălcat drepturile omului în timpul pandemiei”, a transmis Sorin Muncaciu, deputat AUR.

Leave a reply