Ziua în care s-a ”născut” un om politic puternic: Vlad Voiculescu

12
9131

N-aduce anul ce-aduce ceasul, spune o vorbă neaoșă românească, iar bătălia din Parlament de astăzi o confirmă cu vârf și îndesat.

Ce ne-a adus acest moment de mare încordare politică, primul de după alegerile din 6 decembrie 2020? I-a consolidat imaginea lui Vlad Voiculescu. L-a ”născut” ca om politic adevărat, puternic, curajos, care nu se lasă doborât cu una cu două.

Acesta este rezultatul moțiunii simple inițiate de PSD împotriva ministrului Sănătății.

De ce? Pentru că pur și simplu Vlad Voiculescu a știut să profite la maximum de acest atac politic legitim al Opoziției.

A avut verbul la el, a spus adevăruri dureroase care definesc de fapt viața reală a românului în spitale, a transmis mesajul că nu va renunța, că nu se va lăsa intimidat de tentativele PSD a a folosi politic tragediile din sistemul sanitar, că va continua ce începuse în vremea Guvernului Cioloș.

Reproduc, la finalu acestui comentariu, cele mai interesante intervenții ale lui Vlad Voiculescu, dar toată pledoaria sa din Parlament a fost de zile mari.

Ziua de luni, 15 februarie, poate fi punctul ZERO al reconstrucției României.

Sincer, nu mi l-am imaginat niciodată pe ministrul Sănătății capabil de o astfel de prestație politică ”la baionetă”. L-am privit, cu respectul cuvenit, ca pe un tehnocrat blajin, competent, dar prea puțin dispus să intre în ”clinciuri” de genul celor care fac spumoasă viața politică.

Azi, Vlad Voiculescu m-a contrazis și bine a făcut! A reușit să fie tranșant, curajos, tăios, le-a spus de la obraz ce trebuia celor care au creat criza din Sănătate, prin amânarea investițiilor și corupția sistemică.

A demonstrat că, la nevoie, știe să intre și în arena cu lei, să se ia la trântă ”românește” cu cei care au făcut răul cel mare României ultimilor 30 de ani.

Așa se face politică! Asta fără a sări calul limbajului după modelul insalubrelor șoșoace vadimiste, păstrând decența, dar fiind în același timp direct, aplicat și punitiv.

Sigur că e mai comod să rămâi în haina academică, să nu te iei la trântă cu dușmanul, dar altfel nu se poate pe malurile Dâmboviței, după atâta amar de vreme de domnie sub Iliescu, Năstase, Vadim, Ponta, Dragnea, Tăriceanu sau Grindeanu!

Și acum două vorbe despre poza de ansamblu. PSD a ratat momentul moțiunii simple, a fost o pierdere pentru Ciolacu, Grindeanu&co.

Practic, moțiunea anti-Vlad Voiculescu l-a transformat în erou pe ministrul Sănătății și nu și-a atins scopul; colegii lui Marcel Ciolacu pot fi percepuți acum drept vânători de câștiguri ieftine, care deturnează atenția de la cauzele răului din spitale și nu par dispuși să ajute la schimbarea în bine.

Dar mai important decât Opoziția, azi am văzut că actuala coaliție a învățat din greșeli.

Discursul liberalului Dan Vîlceanu, unul de asemenea aplicat, este elocvent în acest sens. Iată doar trei idei ale deputatului PNL care vorbesc de la sine:

  • ”Ați avut ocazia să faceți 30 de ani și nu ați făcut nimic
  • În spitalele din Tg, Jiu mori, spitalul județean e condus de PSD
  • N-ai cum să votezi o asemenea moțiune, este absolut penibilă”

Dan Vîlceanu are dreptate, iar Vlad Voiculescu exact asta a explicat în intervențiile sale: VINA majoră pentru ce se întâmplă în sistemul sanitar aparține PSD.

Și oricât de pleonastic ar suna asta, e ceva ce trebuie spus apăsat în anii ce vin.

Pentru că nu poți reface o țară peste noapte, după un dezastru petrecut în decenii, dacă nu le spui românilor cine e de vină pentru tragediile vechi și noi. Trebuie s-o faci temeinic, chiar dacă vei fi acuzat că nu ai imaginație sau că uzezi de scuza cu ”greaua moștenire”.

Da! Greaua moștenire de atât de grea încât până și formulele șablonare se pleacă în fața nevoii de a repeta asta cu obstinație, pentru ca lumea să știe cine e responsabilul REAL. Totul, ca opinia publică să înțeleagă că schimbarea de care avem nevoie ca de aer nu se poate face de azi pe mâine.

Ceva mai devreme, dialogul Rareș Bogdan-Florin Pîslaru, la Digi 24, demonstrase și el că relația PNL-USRPLUS merge tot mai unsă și că unitatea din actuala coaliție nu mai e o vorbă goală.

Liberalii sunt alături de miniștri USRPLUS la greu, și invers. Așa funcționează, doar astfel poți construi și mai ales reconstrui o țară foaaarte afectată de PSD-ismul care încă omoară oameni cu zile.

PNL și USRPLUS sunt condamnate să treacă peste ce le separă pentru a salva România.

O țară atât de bolnavă, de viciată, de coruptă și cu o administrație intoxicată de PSD-ism nu se poate schimba decât dacă cei care luptă pentru schimbare o fac așa cum a făcut-o azi Vlad Voiculescu: schimbându-se pe ei înșiși, luând platoșa războinicului în serios și urmând planul… pas cu pas.

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu la moțiunea simplă a PSD

 • Mă bucur să fiu astăzi în Parlament, să explic cetățenilor ce am găsit la MS și ce facem ca să însănătoșim un sistem cangrenat de sistemul mafiot
 • Autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă
 • Dle profesor Rafila, erați așteptat în comisia științifică pentru COVID, dar ați lipsit. Vă așteptăm data viitoare
 • Mi se cere să îmi asum răspunderea pentru ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dvs, dle profesor Streinu Cercel, într-un oraș condus de 12 ani tot de PSD, Oprescu, Firea
 • Vorbesc de asumare trei foști miniștri ai Sănătății anchetați de DNA
 • Vorbesc de asumare oameni care au condus ministerul timp de 18 ani, timp în care și-au format rețele mafiote care au ajuns până în Parlament
 • Dacă vă păsa de sănătatea oamenilor, mă așteptam să primesc de la PSD propuneri de proiecte serioase. Am verificat la registratură, în telefon și nu e niciun mesaj
 • (deputații PSD scandează: ”demisia!”)
 • Ați început să scrieți moțiunea înainte să fiu ministru și ați așteptat o tragedie ca să-mi puneți în cârcă
 • Am găsit sistemul de sănătate mai rău decât era, v-ați bătut joc de tot ce am început în 2016 și era un început de reformă reală: decuplarea clienților politici de la banii din Sănătate și v-ați speriat
 • În cele 7 luni când am fost ministru am introdus lista medicamentelor esențiale și la începutul lui 2017 ați eliminat-o, lăsând oamenii fără medicamente
 • 16.349 de oameni au notificat MS, pe care dvs l-ați condus, prin mecanismul de feedback creat de mine că li s-a cerut șpagă în spitale și le-ați îngropat la MS. V-au cerut să le apărați demnitatea și v-ați bătut joc de ei.
 • V-am lăsat un plan de organizare a spitalelor pentru autorizațiile ISU, iar în 2017 le-ați prelungit din pix. Ați abandonat orice șansă de a face spitale decente și așa ne-a găsit pandemia
 • Tot în cele 7 luni am demarat proiectele pentru cele 3 spitale regionale
 • Trebuia încă din 2017 trebuia să avem studiile gata și până azi trebuia să aibă câteva etaje. Realitatea o știți fiecare și fiecare român
 • Lucrăm la unificarea și uniformizarea sistemelor de raportare în toată țara.
 • Vorbiți despre poziții contradictorii în Guvern. Nu e un guvern condus de Dragnea și nici o Dăncilă la Palatul Victoria. Avem oameni care și-au adus specialiști care câteodată au opinii diferite și e foarte în regulă să fie așa.
 • Am primit un mandat de reformă și, domnilor de la PSD, puteți să strigați demisia 24 de ore din 24, 7 zile din 7, patru ani de zile și nu mă voi opri!
 • Am alături de mine profesioniști care mi-au transmis pe toate căile că așa nu se mai poate, că ori acum, ori niciodată
 • Stimați parlamentari, aveți o decizie simplă de luat: să votați cu mafia din sănătate sau să votați cu mine și împotriva acestei mafii.

12 comments

 1. Lia 15 februarie, 2021 at 21:11 Răspunde

  Nu vreti sa asteptati cu laudele si admiratia asta goala de continut pana la niste rezultate palpabile,concrete ?Deocamdata stim doar ca e: vedeta in filmul lui NaNA(u?) si …cam atat!aVreti sa ne spuneti CE altceva a facut,inafara de a reprosa prim ministrului Catu ca nu ii da mai multi bani pe mana ,din noul buget?Ati auzit replica dlui Catu?Nu cred,trebuia sa fie deja publicata,dar dvs sunteti prea partinitori ca sa actionati ca niste adevarati jurnalisti.,dvs si colegii de la „ziaristii”..Vad ca sunteti si parteneri ai postului lui gusha ..atunci,salutare !

 2. Dumitru Copilus 15 februarie, 2021 at 23:10 Răspunde

  Salutare Lia, numai ca tu discuti aici despre relatia USR cu PNL ,din comentariul tau rezultand doar ca esti simpatizanta a PNL si ca deranjeaza doar ca V.V. nu bate din calcaie ca soldatul in fata … . Laurentiu s-a referit acum,aici, doar la prestatia din Parlament a Ministrului si la faptul ca alianta de guvernare a facut front comun . Asta inseamna ca in relatia din alianta ,comportarea este barbateasca fara „supuneri” fatarnice .Ei nu-si poarta ranchiuna in timp ce tu o faci .

 3. Anica Stefan 16 februarie, 2021 at 08:26 Răspunde

  Da, Vlad Voiculescu a dat clasa celor care gandesc dincolo de fanatismul politic. Dan Voiculescu e prea bun prea pentru eliminarea coruptiei din sistem, motiv pentru care se continua jihadul impotriva lui. Vlad Voiculescu acum, ca si in 2016, are de luptat cu balaurii cu foarte multe capete. Atacurile impotriva lui sunt multe si de multe feluri, ba studiile, ba originea, ba ca nu e medic si aberanta criza a sistemului sanitar pusa pe spinarea sa. Cu toate astea, din pacate, sunt multi care accepta otrava pesedista impotriva lui. Din pacate, oameni care au curajul sa intre in tr-un sistem distrus pe care vor sa-l puna in miscare, sun devorati. Ii doresc ministrului Dan Voiculescu putere in aceasta lupta .

  • Dumitru Copilus 17 februarie, 2021 at 04:09 Răspunde

   Anica vezi ca ai asa o amestecatura in capul tau ca ai facut dintrun comentariu voit pozitiv un talmes balmes din care nu se intelege mai nimic . Tu confunzi numele persoanelor si nu o data . Ministrul poarta numele VLAD VOICULESCU si tu de doua ori il „botezi” dan voiculescu .Exista si un Dan Voiculescu dar personajul a fost (este) malefic pentru Romania .

 4. Fa Pa 16 februarie, 2021 at 11:30 Răspunde

  În două minute, cât am privit la TV, a reușit să facă două dezacorduri… curajoase!
  Un habarnist, zero în ”Guvernul Zero”, acum pe minus, deja!
  E taaare ușor să dai cu piatra în geamurile trenului când ești ONG-ist bine plătit, dar greu de tot când tu trebuie să fii mecanicul trenului!
  Cât tupeu îți trebuie să ai atitudinea jigodiei de voiculescu după Colectiv, iar, după Balș, să spui că TU ai luat TOATE măsurile, dar al cincilea mort să fie găsit de procuror după 90 de minute?!?!?!
  Tembelul ăsta de scrie, pupător de poale usr-iste, cred că a fumat de la cîțu!
  Ce dreaqu’, băăă, lingăule! Chiar crezi că toți suntem orbeți vânduți și fără minte, ca tine?!

  • Dumitru Copilus 17 februarie, 2021 at 04:32 Răspunde

   Bai psdistule , pupator de moaste comuniste ,ai si tu dreptate pentru ca pana acum guvernele formate de PSD au avut in componenta trenuri care au fost conduse nici macar de mecanici cat mai ales de fochisti (daca ai sti ce sunt aia) avand drept „controlori” nasii care si-au umplut buzunarele .In momentul de fata avem un guvern format de oameni cu studii si cu coloana vertebrala ,carora ,nici tu si nici dancilii tai nu le ajung nici la degetul al mic .Du-te andrusca si vezi pe unde ai pus abecedarul si abacul (socotitoarea ,pentru tine) ca inca mai ai nevoie de ele .

   • Fa Pa 17 februarie, 2021 at 10:00 Răspunde

    În țara în care un HOȚ DOVEDIT de două ori în instanță este președinte, orice haștagist ratat îți poate spune orice și oricum, te poate jigni, te poate mânji cum vrea și îți poate da chiar și în cap, dacă spui adevărul!
    Cum spui ceva care nu convine dieziștilor, ba ești psd-ist, ba ești comunist, ba ești filorus, de-a dreptul!
    De la +4,5% în 2019, guvernul de ”competenți”, cu studii la facultăți prin străinătățuri , pe dreapta, la etajul 3 și cu coloană vertebrală de moluscă, ne-au dus la -10% din PIB!!! Și ne promit un ”glorios” -7,5% pentru 2021!!!
    De la 30. 000.000 de tone de cereale în 2019 realizate sub conducerea lui Daea, cu oaia lui, cu tot, guvernul de trompete 0.2 ne-a anunțat o ”reușită” de 17 milioane de tone”!!! Și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor reuși vreo 15 milioane în 2021!
    Ăsta e guvernul de ”competenți”, cu un prim ministru în frunte, care a picat la examenul de treaptă și nu a reușit, în două rânduri, la ASE, în România, dar a reușit în SUA la un College care este pe locul 14 între colegiile de ”arte liberale” și pe locul 32 între toate instituțiile de învățământ superior! Pe locul 32 în România, este Facultatea din Petroșani, spre comparație!
    Astea sunt cifre reci, clare și, cine are nevoie de socotitoare ca să priceapă, e treaba lui!
    Nu trebuie să fii nici psd-ist, nici altceva, trebuie să ai, doar, ochi și să vrei să vezi cu ei și minte să înțelegi!
    Pe cel care scrie acest articol, l-aș putea, oarecum, înțelege: e, doar, o unealtă plătită și se poate prostitua cum vrea, dacă tot o face pe bani! Dar nu-i pot înțelege pe cei care sunt bolnavi de ”scolioză politică” și de orbire! Și orb, dacă ai fi, ai avea urechi de auzit, și tot ar trebui să pricepi că promisiunile au fost făcute de trompetele urlătoare în ”programul electoral”, iar ”programul de guvernare”… e cu totul altceva! Adică, mai românește AU MINȚIT mai ceva decât o gazetă socialistă!
    Și, culmea, chestia asta vă face plăcere! Și mai și aplaudați! Și săriți la glandă!
    Unde sunt dieziștii din piețe, acum, când incompetența și minciuna sunt evidente?! Unde sunt alde Rebengiuc, Pellea, Chirilă, Caramitru, trompeta rujat/pensată și alții ca ”Ceaușescu”, să ne spună ei cât de bine este acum, după ce e clar că ce au adus la conducere sunt, doar, mincinoși și incompetenți?!
    Eu, unul, spre deosebire de Mitică cu minte de copil, nu am ”scolioză politică” nici pe dreapta, dar nici pe stânga! Atunci când a trebuit să sancționez derapajele lui LOV, dracnea&cie și ale celor de dinaintea lor, n-am stat în fotoliu, am fost în stradă. Dar, nu am cum să mă prefac că nu văd că actualii ne-au mințit doar pentru a ajunge la ciolan, nu am cum să spun că rău-i bine, nu am cum să spun că rahatu-i tort și miroase frumos, când PUTE!!!

    • Dumitru Copilus 17 februarie, 2021 at 16:24 Răspunde

     1Tu te recomanzi FA PA dar eu am cautat in nomenclatorul popular si am aflat ca de fapt pe tine te cheama Gica Contra . Asa ca nu te mai ascunde sub pseudonime ,schimbati „buletinul” .2 . Ti-am recomandat sa o iei „cu inceputul” pentru ca am constatat ca tu nu ai trecut examenul celor 7 ani de acasa . 3 Neavand studii nici macar elementare nu poti tu sa afirmi ca Presedintele Iohannis este „hot dovedit”pentru Justitia ca nu a dat nicicand vreo Hotarare Judecatoreasca .Deci condamnarea este doar in ceea ce zici tu ca este mintea ta .4 Nu pot afirma despre tine niciuna dintre „calitatile” enumerate de tine despre altii atata timp cat eu am constatat ca sigur esti prost crescut . Mai departe veninul tau etalat si exalat nu ma intereseaza pentru ca … nu ma atinge . Ai grija sa nu te otravesti pentru ca nu a fost inca produs un „vaccin” antivenin de naparca umana .Spor la regurgitat dejectii !

     • FA PA 17 februarie, 2021 at 19:39

      Este exact cum am spus: degeaba ai ochi și minte, dacă adevărul nu-l vezi și nu-l înțelegi!
      Minte… doar de copil, văd că ai și, cu ea, așa puțină, îmi atribui mie ”calitățile” tale.
      Orbete! Nu vezi că e diferență de categorie între mine și tine?! Cam așa ca între un crucișător și-o curvetă?!
      Îmi pare rău că n-am observat decât ”scolioza politică”! Ești bolnav grav, meștere! Abia acum observ că suferi și de o accentuată ”cifoză politică”, probabil de la câte mâini, poale și dosuri ai pupat!
      Din păcate, un vaccin pentru prostia umană nu a fost inventat. Dacă prostia ar durea, ai țipa mult mai tare decât pentru jigodiile mincinoase cărora le iei, cu atâta ardoare, apărarea!
      Hai, copilu’, că ți-am acordat prea mult din prețiosul meu timp!
      Ai trei variante: 1-plimbă mata ursu’; 2-mergi la râmat; 3-aplaudă, în continuare minciunile și mincinoșii și pupă-le… ce vrei, că ești exact în postura care trebuie!!
      Pa!

Leave a reply