Monica Pop, taxată de un coleg medic pentru dezinformare după ce a declarat că poţi face leucemie în urma vaccinului anti-COVID

2
5673

Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că nu se va vaccina anti-Covid, pretinzând „efectele secundare” ale vaccinului anti-COVID. Afirmaţiile medicului sunt contrazise de specialiştii care au dezvoltat vaccinurile ce urmează să fie autorizate.

Medicul Monica Pop, fostul manager general al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, este total împotriva vaccinării anti-Covid-19, susţinând la Antena 3 că „e un vaccin făcut pe genunchi cu efecte secundare”.

Medicul Monica Pop a fost întrebată de realizatorul emisiunii dacă este dispusă să se se vaccineze în momentul în care primul vaccin anti-COVID va fi distribuit.


„Monica Pop: „Vă daţi seama că nu!”

Dr. Gabriel Diaconu demontează şi el, punct cu punct, afirmaţiile Monicăi Pop, care a susţinut că „vaccinul face leucemie”.

Medicul Monica Pop dezinformează

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a reacţionat pe Facebook, în urma afirmaţiilor medicului oftalmolog Monica Pop, printr-o postare în care arată că acesta „dezinformează medical”, citează adevărul. Dr. Gabriel Diaconu arată că vaccinurile nu „dau leucemie” – cum susţine medicul Monica Pop – ci, eventual, sunt create pentru a o vindeca.

„Doamna doctor Pop trăieşte pe o planetă unde vaccinurile dau leucemie. Nu e foarte clar prin ce mecanism obscur dau vaccinurile leucemie. Nu e foarte clar nici la cât timp dau leucemie. Şi, când m-am dus să caut articole despre cele două, am aflat cu stupoare că se dezvoltă vaccinuri, acum, să VINDECE leucemia (unele forme), nu că ar cauza-o.

În opinia doamnei doctor Pop, exprimată la un post de televiziune, leucemia te poate lovi post-vaccinal azi, mâine, sau la câţiva ani distanţă, cine ştie poate chiar câteva zeci. Face vaccinul o chestie extraordinară, cică, se cheamă «inducţie genică». Eu ştiam că anumite lucruri pe lumea asta pot interveni în reglarea expresiei anumitor gene în sensul inducţiei, sau supresiei.

Eu ştiam că de asta se ocupă chiar alte fragmente, polimorfisme, din codul nostru genetic, dar şi ARN mesager, baza ideii – de altfel geniale – a unor companii de a «antrena» imunitatea corpului nostru uman (folosită, de altfel, şi pentru tratamentul anumitor forme de cancer, doamna doctor, vezi mai sus). Dar să dea cancer, nu. Doamna doctor Pop dezinformează medical pe un post de televiziune.

Mai pe româneşte spus, minte. Spune inepţii. Căci nu poţi să acuzi un doctor de ignoranţă (cred)”, a scris Gabriel Diaconu.

Psihiatrul scrie că medicul Monica Pop induce în eroare opinia publică, fie că o face cu bună ştiinţă sau nu.

„Aceste rânduri nu sunt totuşi despre doamna doctor Pop, ale cărei ieşiri publice pot avea spuma, bulele sau aciditatea obişnuite. Dar aceste rânduri sunt despre un medic al cărui glas e ascultat de unii oameni, şi pe care doamna doctor Pop, cu sau fără bună ştiinţă, îi induce în eroare.

Iar când un medic spune prostii, responsabilitatea morală a celorlalţi medici ar trebui să fie să răspundă răspicat, căci de-ajuns am schingiuit oamenii de rând cu tot felul de bazaconii, de unii au ajuns să meargă şi la psihiatru că nu ştiu ce să mai creadă”, a scris dr. Gabriel Diaconu.

Medicul arată că România e printre ţările cele mai înapoiate când vine vorba de implementarea de noi tehnologii medicale.

„Suntem vai mămicuţa noastră la capitolul investiţie, dezvoltare, cercetare medicală de graniţă. Durează o veşnicie, în România, până când protocoale de studii clinice ajung să fie puse în practică la noi. Ce înseamnă asta, doamna Pop?

Asta înseamnă că în fiecare an sunt români care mor pentru că noi, doctorii, nu le asigurăm acces la medicina secolului XXI, şi îi condamnăm să ia aceleaşi buline, aceleaşi soluţii, aceleaşi picături ca acum 30 – 40 de ani. Care, între noi fie vorba, la vremea când au ajuns pe raft şi oameni ca dumneavoastră şi co-generi aţi început să le daţi, nu fuseseră nici pe departe atât de amănunţit studiate.

Pentru că ghinion, pentru că aceea era epoca medicinei bazată pe fler, pe har şi pe mister. Acest nărav, această maladie a medicinei româneşti de-a se uita ca ţăranul la nave spaţiale când vine vorba de cele mai noi instrumente ţine prizonieră o populaţie de bolnavi care merită mai bine. Merită mai multe. Merită atât de la ţara ei, dar şi de la doctorii ei”, mai arată psihiatrul.

Avertismentul lui Iohannis: „Fake-news-urile au un efect profund nociv”

Chiar preşedintele României, atrăgea atenţia că „E deosebit de important să combatem dezinformarea şi fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile ştiinţifice susţin eficienţa şi siguranţa vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă. România va depăşi această criză sanitară şi sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate.”

VEZI ŞI:

Dr. Monica Pop, șefă de spital, îi sperie pe români că vor face leucemie dacă se vaccinează anti-Covid

Părintele Ghelasie Țepeș și ”Padre” Varlaam au murit de COVID. Ce-a învățat Biserica din asta?

Antibioticile și coronavirusul. Ce spune medicul care va conduce campania de vaccinare anti-COVID în România

2 comments

 1. adrina 22 noiembrie, 2020 at 20:19 Răspunde

  Va prezint vaccinurile Imovax si Gardasil,Vaccinul împotriva hepatitei B , Infanrix Hexa.
  Vaccinul Infanrix Hexa În 19 ţări au fost retrase mii de loturi de vaccin, În schimb, în România, despre vaccinuri nu s-a spus nimic. Au fost aduse în ţară 177.000 de doze conform contractului încheiat în 2012, iar pe 28 octombrie 2012 au mai întrat în depozitele distribuitorului de atunci, SC POLISANO SRL, încă 193.208 doze de vaccin hexavalent.
  Doctorul vorbeste despre 2 vaccinuri Imovax si Gardasil,Vaccinul împotriva hepatitei B , Infanrix Hexa .
  Vaccinul Imovax, in prospectul romanesc are 2 reactii adverese usoare(roseata la locul injectiei si putin febra) in prospectul altor tari, aceleasi vaccin podus de acceasi fabrica, in alta limba are 14 reactii adversa, dintre care 2 posibil mortale. De aceasta diferenta?
  In urma cu 6 ani s-au vaccinat in forta tinere femei cu scopul de a preveni cancerul de colul uterin cu vaccinul Gardasil.
  (acel vaccin a primit premiul nobel pentru el). Guvernul acelor tari printre care si Romania ne-a asigurat ca nu sunt reactii
  adverse, ca e un vaccin foarte sigur. Statistica care recepteaza comisilor reacepteaza reactii adverse la vaccinuri a aratat ca a provocat 21301 de reactii adverse, dintre din care 3310 reactii la cateva minute dupa vaccin, din care 69 de decese, 760 dizabilitati permanente pe viata, 7834 de prezentari la camera de garda. Un procent de 70%din decesele puteau fi asociate stiintific cu vaccinul.
  https://www.infobrasov.net/dosar-de-sanatate-nr-5/
  DOSAR DE SĂNĂTATE NR. 6 Vaccinul împotriva hepatitei B face prăpăd! Curtea de Justiție a UE recunoaște legătura între vaccinul Hepatitei B și îmbolnăvirile cu scleroză multiplă
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25395338/

  Vaccinul a avut reacţii adeverse în mai mult de 40 de ţări şi provoacă autism, anemie, probleme pulmonare şi deces. Cele mai multe probe împotriva vaccinului provin din Franţa, Germania şi Italia.
  https://m.ro.sputnik.md/society/20161112/9854934/vaccin-interzis-distribuit-romania-unifarm.html

  Nestiutorul de psihiatru habar nu are ce vaccinul covid este in teste.

Leave a reply