Moartea ziaristei din Malta ne obligă să luptăm pentru adevăr!

0
581

Toți murim. Dar depinde și cum. Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta, care a coordonat ancheta Panama Papers din această ţară, a murit luni în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa. Nu spune nimeni că trebuie să mori așa, ca jurnalist devotat adevărului. Dar se poate spune altceva: că toți acei ”jurnaliști” care au devenit instrumentele mafiei politice sunt și ei complici la asasinarea bravei ziariste malteze. Sigur, nu se vor simți deloc așa. Dar așa sunt. Căci toți cei care produc astfel de crime sunt legați între ei printr-o rețea subtilă în care fiecare are un rol, cât de mic.

Dacă n-ar exista în lume trădători ai adevărului, slujitori ai banului murdar, Daphne ar fi și azi în viață. Din păcate, lumea nu e cum vrem noi. Iar astfel de criminali prin ricoșeu există încă destui. România nu duce nici ea lipsă de ei. Trist e că nici nu-și dau seama că sunt ce sunt. Susțin, ca sclavi ai caracatițelor penale, o rețea de crimă organizată. Una care începe să se confunde chiar cu statul. Iată ce mesaj emoționat a adresat opiniei publice din Malta și din toată Europa fiul regretatei jurnaliste:

“Mama mea a fost asasinată pentru că a stat între statul de drept şi cei care au căutat să încalce legea, asemeni multor jurnalişti puternici. Dar ea a fost, de asemenea, vizată pentru că ea a fost singura persoană care a făcut acest lucru. Aşa se întâmplă atunci când instituţiile statului sunt incapabile: ultima persoană rămasă în picioare este adesea un jurnalist. Lucru care îl face să fie şi prima persoană ucisă”.

Ce putem oferi noi în schimbul vieții pierdute a mamei lui Matthew Caruana Galizia, autorul vorbelor de mai sus? Un omagiu nu e de-ajuns. Îi datorăm ziaristei care a ales să moară în numele adevărului exact asta: ADEVĂRUL! Toți trebuie să luptăm pentru el, dacă vrem ca sacrificiul ei să nu fi fost în zadar. Doar așa vom reuși ca lumea de mâine să nu fie una a minciunii, a întunericului, a mafiei și a statului confiscat de interlopi și de rețele de crimă organizată. Putem? Vrem?

Nu te vom uita, Daphne Caruana Galizia! Dumnezeu să te aibă în pază!

Leave a reply