luni, septembrie 27

Moartea lentă ce-ți vine la pet

1
135
Milioane de litri de apă au fost găsite în această vară de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului depozitate în condiţii de temperatură necorespunzătoare. Specialiştii au atras atenţia în mai multe rânduri despre faptul că apa la pet poate dăuna organismului, mai ales dacă aceasta nu este depozitată corespunzător.

Astfel, conform celor de la adevarul.ro , cercetătorul ieşean, Silviu Gurlui, spune că în compoziţia pet-urilor apar compuşi de tratament specifici care asigură plasticitate, culoare, duritate, sau rezistenţă la raze UV.

Acesta spune că printre compuşii cei mai periculoşi regăsiţi în apa din pet-uri se află stibiul, cunoscut şi sub denumirea de antimoniu. Antimoniul (stibiul) este considerat substanţă cancerigenă de către Agenţia Internaţională de Cercetare în Cancer, parte din Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
„Stibiul poate induce afecţiuni pulmonare, atunci când este respirat direct din aer sau afecţiuni cardiovasculare, afectiuni gastroenterologice, mutaţii genetice şi cancer în condiţii extreme. Afectează femeile însărcinate şi produc malformaţii, dacă persoanele sunt expuse pe termen lung la concentraţii mari”, a declarat profesorul Silviu Gurlui.
Conform specialiştilor, stibiul din apa din pet creşte de peste zece ori timp de două, trei luni, dacă termperatura creşte de la 22 la 40 de grade Celsius. Stibiul ajunge rapid în apă mai ales în prima parte a depozitării.

1 comment

Leave a reply