Moarte, românilor! Au ales Ciolacu, Ponta și Tăriceanu noul slogan electoral?

2
910

Președintele Klaus Iohannis a făcut azi un apel disperat pe adresa politicienilor aflați la putere în Parlament (PSD, ALDE, Pro România) să nu arunce România în haos.

Intervenția președintelui făcută azi, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură a PSD împotriva Cabinetului Ludovic Orban, nu e o noutate, dar ea contează pentru că este ceea ce trebuie să facă un președinte: să prevină cu tot de depinde de el atacul la viața normală a poporului său.

”Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele românilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce. De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național. Este cu atât mai iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD cu cât tocmai acest partid a fost la guvernare în ultimii ani și a risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregătită în fața unei astfel de crize. Care sunt criticile aduse Guvernului Orban? Că a reușit ca, în ciuda dezastrului găsit în bugetul statului, să găsească resurse pentru a susține cât mai multe categorii economice și sociale să treacă mai ușor prin această perioadă critică? Sau faptul că și-a asumat cu toată răspunderea gestionarea uneia dintre cele mai grave crize medicale, care a generat efecte negative în toate domeniile?”, a mai transmis Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă.

Interesează însă pe liderii PSD, ALDE și Pro România vorbele lui Klaus Iohannis?

Evident, nu. De ce? Simplu: pentru că aceste partide desprinse de fapt din același trunchi comun – PSD – nu sunt afectate de consecințele acțiunilor lor. Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu sunt produsele politice ale unui tip de electorat care e dispus să gireze orice, inclusiv acțiuni iresponsabile precum facilitarea morții prin COVID 19.

Scopul: haosul, care poate crea avantaje acestui segment de Românie, pe modelul ”dezbină și stăpânește”.

Ciolacu, Ponta și Tăriceanu nu fac neapărat ce își doresc ei, ci sunt executanții presiunilor venite de la păturile sociale de sub ei. Armatele lor de primari, consilieri, funcționari și oameni de afaceri ”acoperiți” de diverse joburi la stat își joacă acum ultima carte: dacă nu creează instabilitate politică și nu provoacă haos la guvernare, riscă să intre în alegeri cu Guvern PNL&Iohannis.

Or, așa ceva este similar cu un dezastru. Aceste partide create pe rețele și caracatițe de interese baroniale au nevoie de ca de aer să revină la Palatul Victoria, pentru a pune mâna pe banii publici, pe care ulterior să-i dirijeze către baroni. Aceștia ar urma să pună astfel ”osul” în alegeri și să redea actualei majorități singura șansă de a guverna România pe orizontul 2021-2024.

Fără acest minim avantaj, PSD, ALDE și Pro România riscă să piardă majoritatea în viitorul Parlament, ceea ce poate fi similar cu disoluția. De altfel, ALDE este deja un partid în moarte clinică, Pro România abia mai rezistă, iar PSD, singur, se izolează și își pierde ”seva” care îl ține în viață: banul public.

Dar toate aceste calcule sunt de un cinism extrem. În vremuri de pandemie și criză globală, nicio țară nu-și dă jos propriul Guvern, dacă e să-l cităm pe Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

De aceea, o moțiune de cenzură precum cea inițiată de PSD, în plină criză globală și cu doar trei luni înainte de alegerile pentru noul Parlament, este invitație la moarte.

Vor muri mai mulți români tocmai din cauza acestei instabilități provocate de cele trei partide amintite mai sus! Asta vor Ciolacu, Ponta și Tăriceanu? S-au aliat în jurul sloganului ”Moarte, românilor!”?

2 comments

Leave a reply