marți, octombrie 3

Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19

5
2446

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce la începutul acestei luni a fost diagnosticat cu COVID-19, relatează Reuters. Clericul a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Radovic, un naționalist sârb fervent, care avea o influență politică majoră, a fost diagnosticat cu noul coronavirus în 6 octombrie și a fost internat de atunci într-un spital din Podgorița de atunci.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, mitropolitul a apărut în mod regulat, în public, fără mască, încălcând recomandările autorităților. În timpul ceremoniilor din luna mai pentru cinstirea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasilije Ostroski, Făcătorul de minuni, el a declarat că pelerinajul este „vaccinul lui Dumnezeu”.

Ar fi bine dacă oamenii de știință ar inventa un vaccin, dar înainte ca acesta să fie găsit, există un vaccin care a acționat de-a lungul secolelor”, referindu-se la pelerinaje, spune sursa citată de agerpres.

VEZI ŞI:

Patriarhul Daniel mesaj pentru Orban!” În toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, de Sfântul Dimitrie cel nou”

Revoluţie în biserică. Papa Francisc de acord cu legalizarea cuplurilor homosexuale: „Sunt copiii Domnului și au dreptul la familie”

Papa menține distanța față de credincioși: ”E de mare ajutor pentru a pune capăt pandemiei!

5 comments

Leave a reply