vineri, decembrie 6

Misiunea științifică a secolului începe astăzi. Se așteaptă ca delegația Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să rezolve misterul unde, când și cum s-a născut pandemia care a lăsat peste două milioane de decese în lume.

Misiune istorică a OMS în Wuham. Peter Daszak, un virolog american, a dezvăluit că echipa chineză a împărtășit informații necunoscute până acum în aceste zile.
1
1293

O echipă de 14 experți internaționali din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) va părăsi astăzi hotelul Jade din Wuhan, unde sunt cazati, pentru a întreprinde cea mai sensibilă misiune științifică a secolului.

Experții, după ce au îndeplinit carantina obligatorie pe care China o impune tuturor sosirilor din străinătate, vor merge într-un oraș devastat în urmă cu un an și în care astăzi doar măștile omniprezente amintesc că pandemia a trecut pe aici, anunță portalul spaniol, elperiodico.com

Spitalele saturate, cadavrele din saci sau străzile pustii sunt  amintire  în Wuhan, după opt luni fără infecții.

„Distorsiunea geopolitică”

 

 Experți  au fost ocupați in cele două săptămâni cu videoconferințe cu colegii lor chinezi, aflați deja la fața locului.

Succesul și credibilitatea misiunii  depinde mult de colaborarea lor.

Peter Daszak, un virolog american, a dezvăluit că echipa chineză a împărtășit informații necunoscute până acum în aceste zile.

Dificultatea cercetărilor la față locului, unde acum un an era o scenă de groază mondială, a fost distorsiunea geopolitică a Wuhamului.

Au fost necesare șase luni de intense negocieri, iar ultimele exigențe ale diplomației chineze au îngreunat și mai mult accesul în China datorită rigurozitatii diplomației chineze referitoare la viza și teste antivirus.

O stradă comercială din centrul orașului Wuhan pe 23 ianuarie.
Foto: ROMAN PILIPEY / EFE

 

 Se știe că investigațiile trebuie finalizate în două săptămâni, când țara „va cobori jaluzeaua” pentru sărbătorile de Anul Nou și că acestea vor începe cu piața Huanan.

Din acea piață pescărească, care  oferea o „adevărată grădină zoologică gastronomică” dar care astăzi este ascunsă „în spatele gardurilor”.

Este, de fapt, locul unde au fost depistati primii infectați cu o „pneumonie misterioasă”  în decembrie anul trecut.

Spitalul din apropiere care le-a primit va fi al doilea popas al expertilor.

Este planificat ca aceștia să analizeze acolo probele de sânge care au fost stocate în mod obișnuit înainte de izbucnirea pandemiei, pentru a certifica dacă virusul circula înainte de detectarea acestuia.

Concluziile luate dupa analizarea pieței și al spitalului vor  putea duce spre primele importante și inedite concluzii.

Nu este exclus ca ancheta să-i ducă mai apoi în provincii sau chiar in alte locuri sau țări din Asia de Sud-Est, unde abundă liliecii cu „potcoavă”.

Teoriile chineze la fel de improbabile, cum ar fi sosirea virusului la Wuhan prin alimente congelate, vor fi, de asemenea, investigate.

Peter Ben Embarek, liderul delegației, a asigurat că vor fi studiate chiar și „ipotezele îndepărtate”.

Va fi dificil pentru această misiune să găsească „pacientul zero” sau animalul intermediar care a transmis virusul liliecilor către om, dar va aduce o oarecare clarificare în sensul misterului acestei mult răspândite ipoteze.

Test anal

Presa chineză acordă mai puțin spațiu delegației OMS decât focarului din Beijing și provinciilor din jur, care amenință să reducă semnificativ participarea la sărbătorile Festivalului de Primăvară pentru al doilea an consecutiv.

Gravitatea acestei boli  necesită toate resursele, iar guvernul chinez a adăugat noile teste anale la arsenalul cunoscut

 

Acestea au început să fie utilizate săptămâna trecută, potrivit televiziunii de stat, în cartierele din Beijing afectate de virus și în centrele destinate carantinei.

Informațiile deocamdată sunt inconsistente, iar dovezile grafice ale procedurii sau ale materialului medical folosit, nu au transpus.

Li Tongzeng, medic la Spitalul Youan, a anticipat că se va îmbunătății eficientă detectarea celor infectați, deoarece virusul rămâne mai mult în rect decât în ​​căile respiratorii.

Presa oficială a dezvăluit că utilizarea sa nu va fi la fel de răspândită ca cea a altor teste, deoarece tehnica sa, din motive pe care nu le-a clarificat, „nu este convenabilă”, incheie sursa citată.

1 comment

  1. Stelian 29 ianuarie, 2021 at 03:28 Răspunde

    Faceti misto de noi?
    Pai virusul e de peste un an si se stie ca vine de acolo?
    Iar China n-a permis slugii sale, OMS condusa de un etiopian membru de partid comunista sa intre in China si in Wuhan. Despre asta vorbiti si scrieti nu prostiile insirate.

Leave a reply