Mișcarea „Vesna” îi cheamă pe ruși la proteste împotriva mobilizării anunțate de Putin

0
293

Mișcarea „Vesna” a transmis, miercuri, apel la un protest al rușilor împotriva mobilizării parțiale anunțate de președintele Vladimir Putin. Activiștii le propun cetățenilor să se strângă la ora 19:00, pe 21 septembrie, în centrele orașelor lor, transmite Meduza.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?”, se arată în apelul lansat miercuri.

În cursul dimineții de 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială în Rusia. Adresându-se rușilor, el a spus că face acest lucru „pentru a proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia, pentru securitatea poporului și oamenilor din teritoriile eliberate”.

Numai rezerviștii vor fi supuși recrutării, mai precizează Meduza, informează stiritvr.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară, transmite AFP.

Leave a reply